nieuws

Kenny Rogers, een van de grootste countryzangers ooit, overleden

Kenny Rogers is op 81-jarige leeftijd overleden. De zanger stierf thuis een vredig en natuurlijke dood, schrijven zijn nabestaanden in een verklaring. Zijn uitvaart wordt in een kleine kring gehouden vanwege de coronacrisis.

Rogers’ carrière kwam van de grond toen hij met zijn band The First Edition zijn eerste hit scoorde met Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In). Daarna volgde meer successen met onder andere Ruby, Don’t Take Your Love To Town, Reuben James, Something’s Burning en Tell It All Brother.

Met The Gambler scoorde Rogers zijn grootste hit. In Nederland is Kenny Rogers populair door zijn grote serie hits waarvan Coward Of The County (met Sheena Easton) en Islands In The Stream (met Dolly Parton) de bekendste zijn In 2015 kondigde Rogers al zijn afscheid als muzikant al aan.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!
het poparchief

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!

We gaan iets leuks doen. Nu heel het land toch zo'n beetje in lockdown zit, unlocken wij het OOR-archief. Of minder ...
Blauwe Vear
album
Jack Poels

Blauwe Vear

‘Een Americana-album uit America’, zo noemt de trotse labeleigenaar het. Een ex-Limburger die het ook was opgevallen dat zanger-liedjesschrijver Jack ...
Gigaton
album
Pearl Jam

Gigaton

Bijna zeven jaar hebben we erop moeten wachten: een nieuw Pearl Jam-album. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher recenseert 'Gigaton', track ...

Kenny Rogers, een van de grootste countryzangers ooit, overleden (nieuws) | OOR