nieuws

Daft Punk na 28 jaar uit elkaar

Daft Punk stopt ermee. Na een carrière van meer dan 28 jaar bevestigt het Parijse duo, een van de meest invloedrijke elektronische acts aller tijden, zijn breakup in een video genaamd Epilogue – met beelden uit hun sci-fi film Electroma (2006). Over de reden van de breakup is nog niets bekend.

Dancemuziek zou nooit meer hetzelfde zijn sinds de entree van Daft Punk in de jaren negentig. Met hun debuutplaat Homework (1997) brachten de Fransen de house naar het poppubliek. En met Discovery (2001) brachten ze de pop in de housecultuur.

Het daaropvolgende album Human After All (2005) moest het vooral hebben van een handvol geweldige singles, maar zou vooral de opmaat vormen naar een fantastische liveshow en dito registratie: Alive.

In 2013 bracht het duo zijn laatste album Random Access Memories uit, met daarop de grootste hit van de jaren ’10: Get Lucky. Uitgerekend deze als robots verklede mannen brachten de menselijkheid terug in de hitparade. Lees hier het verhaal achter de hit.

Een groot deel van de 28 jaar verstopten de Fransen hun hoofden in glimmende helmen. Dat er daadwerkelijk mensen achter de robots schuilgingen, ontdekte OOR’s Koen Poolman toen hij ze in 2001 sprak. Lees dat interview hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Altin Gün: Turks erfgoed voor een nieuwe generatie
interview

Altin Gün: Turks erfgoed voor een nieuwe generatie

Op hun nieuwe plaat Yol slaat het Amsterdams-Turkse collectief onmiskenbaar nieuwe paden in. In gesprek met de kopstukken van een ...
Recensie: 'Carnage' haalt het beste in Cave naar boven
track by track

Recensie: ‘Carnage’ haalt het beste in Cave naar boven

Carnage (Bloedbad) borduurt in zekere zin verder op het muzikale procedé achter Ghosteen. Tegelijkertijd zijn de nummers veel rustelozer ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

Daft Punk na 28 jaar uit elkaar (nieuws) | OOR