nieuws

Dave Hause kondigt nieuwe plaat aan en deelt single

Dave Hause, voormalig frontman van punkband The Loved Ones, heeft een nieuw album aangekondigd. Het nieuwe album van de punktroubadour heet Kick en ligt op 12 april in de winkel. Eerste single The Ditch is al te beluisteren.

In The Ditch bezingt Hause het willen overwinnen van een trauma. De single is geschreven door zijn broer Tim, die gitaar speelt in zijn band. De song is duidelijk geïnspireerd door acts als The Gaslight Anthem, een band waar Hause ook meerdere keren voor heeft geopend. De zanger geeft in een statement aan dat de vergelijking tussen het sociaal-politieke klimaat en psychische gesteldheid nog nooit op zo’n treffende manier beschreven is, als door zijn broer in dit nummer.

Kick is de opvolger van Bury Me In Philly uit 2017. In totaal is het de vierde soloplaat van de zanger, na Resolutions uit 2011 en Devour uit 2013. Naast een album, kondigde Hause ook nieuwe tourdata aan. Zo staat de zanger op 27 april op Groezrock en is op 1 mei is Paradiso in Amsterdam aan de beurt.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...

Dave Hause kondigt nieuwe plaat aan en deelt single (nieuws) | OOR