playlist

De <1000 WTF?!: de beste liedjes die niemand luistert

‘Goed idee! Een playlist met alleen maar goede songs met <1000 plays…’, twitterde Lucky Fonz III als reactie op de laatste column van OOR’s Klaas Knooihuizen. U vraagt, wij draaien: hier is de <1000 WTF?!-playlist.

In zijn column bekritiseert Klaas de manier waarop Spotify en andere diensten de luistercijfers prominent bij een track zetten. Knap lullig voor bijvoorbeeld The Slow Clock, een van zijn favoriete acts van het moment. ‘< 1. 000 is Spotify-taal voor niemand vindt je leuk’.

Naar aanleiding van het daaropvolgend Twitter-draadje stelde hij een playlist samen met 35 briljante tracks die minder dan 1000 keer zijn beluisterd. Met Landowner, Gel Set, Brigitte Barbu en andere namen die u nog nooit hoorde. Luister mee en stream ze boven de <1000!

Klaas weet elk jaar een jaarlijstje aan te leveren met tien namen die niemand op de OOR-redactie kent, dus vertrouw hem maar in deze. Disclaimer van de maker: ‘This playlist will self-destruct in case of becoming accidentally successfull’.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Eefje de Visser: 'In dit crisisjaar heb ik geluk gehad'
interview

Eefje de Visser: ‘In dit crisisjaar heb ik geluk gehad’

Eefje de Visser maakt de platen van het jaar. We belden de 34-jarige zangeres in haar woonplaats Gent (België) om ...
Mode is leven, zo toont Corbijn aan in nieuw fotoboek
boek

Mode is leven, zo toont Corbijn aan in nieuw fotoboek

Je hoeft niet van muziek te houden om de muziekfoto’s van Anton Corbijn op waarde te schatten. Je hoeft ook ...

De