nieuws

De vijf albums van deze week: Iggy Pop, Ilse DeLange, Bat For Lashes en meer

Een week na Tool en Lana Del Rey (gezamenlijke speelduur: 153 minuten) ligt er alweer een nieuwe stapel klaar. Alsof we verder niets te doen hebben! Om het overzichtelijk te houden selecteren we vijf platen die je deze week écht moet horen. En wie kan ons beter bij de les trekken dan Iggy Pop?

IGGY POP
Free

Hij zag Post Pop Depression (2016) als zijn zwanenzang. Toch croont peetvadertje punk weer als vanouds op het poëtische Free, dat door bijdragen van ambientartiest Noveller en jazztrompettist Leron Thomas behoorlijk aan de laatste Bowie doet denken. ‘Soms Candlelight op hoog niveau. Maar bij vlagen een muzikaal spannende en ontspannende plaat tegelijk.’ Lees hier de volledige recensie.

I AM OAK
Osmosis

‘The trouble in me is me’, zingt Thijs Kuijken (I Am Oak) op zijn nieuwe album Osmosis. Een stevig stukje zelfreflectie dat gepaard gaat met een iets minder sacraal en poëtisch geluid dan we van hem gewend zijn. ‘De mooiste verzameling songs uit I Am Oaks toch al bijzonder fraaie oeuvre.’ Lees hier de volledige recensie.

THE S.L.P.
The S.L.P.

Sergio Lorenzo Pizzorno is onder zijn initialen een soloproject begonnen. ‘Een boetiekje naast het warenhuis Kasabian’, noemt hij het in ons interview. Een plaat die dankzij Casiootjes en oude keyboards continu van kleur verschiet. ‘Geen makkelijke plek om te verblijven, planeet Pizzorno, maar je verveelt je er geen moment.’ Lees hier de volledige recensie.

ILSE DELANGE
Gravel And Dust

Voor Gravel And Dust schroefde Ilse DeLange de sporen aan haar laarzen en klom ze weer op het paard. Terug naar Nashville, waar ze met haar jeugdheld T-Bone Burnett een album vol ingetogen country en Americana maakte. Met prachtig resultaat: ‘Sporen van kneuterigheid die Nederlandse countryplaten soms hebben, zijn hier onvindbaar.’ Lees hier de volledige recensie.

BAT FOR LASHES
Lost Girls

Op Lost Girls introduceert Bat For Lashes tien verschillende vrouwelijke personages in tien prikkelende liedjes. We plakken er de term ‘synthpop’ op, maar kunnen verder weinig overeenkomsten vinden. Dit album is all over the place. Als het al een album mag heten. Maar: ‘stuk voor stuk ijzersterke liedjes.’ Lees hier de volledige recensie.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Agnes Obel
Club OOR
Agnes Obel

Agnes Obel

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...
Pearl Jam kondigt nieuw album 'Gigaton' aan
nieuws

Pearl Jam kondigt nieuw album ‘Gigaton’ aan

Pearl Jam heeft een nieuw album aangekondigd: Gigaton. De (heel) langverwachte opvolger van Lightning Bolt (2013) komt 27 maart uit, ...
Lucky
album
Roosbeef

Lucky

Vanwege haar liefde voor een kwantumfysicus die zwarte gaten onderzoekt, verhuisde Roos Rebergen drie jaar geleden naar Lexington, een middelgrote ...

De vijf albums van deze week: Iggy Pop, Ilse DeLange, Bat For Lashes en meer (nieuws) | OOR