abo-actie

De beste muziek­boeken cadeau bij een half jaar OOR

Als je nu een halfjaarabonnement (€34) op OOR neemt, krijg je daar een gratis muziekboek bij. Je kunt onder meer kiezen uit The Philosophy Of Modern Song van Bob Dylan, Surrender: 40 Songs, Eén Verhaal van Bono of de officiële biografie van Charlie Watts. Bekijk hieronder het aanbod.

Als abonnee van OOR krijg je – naast een mooi cadeau – iedere maand OOR op je deurmat, lees je ons magazine gratis op je tablet, smartphone of computer en ben je automatisch lid van Club OOR, waarmee je gratis naar 300 concerten per jaar kunt!

In The Philosophy Of Modern Song schetst Bob Dylan in 66 hoofdstukken zijn favoriete nummers, die hem aanzetten tot scherpe persoonlijke bespiegelingen over het leven, de mensheid, muziek, de tijdgeest en de kunst van het songschrijven. Hij analyseert, van Carl Perkins tot The Temptations en van Nina Simone tot Santana, in dodelijk effectieve zinnen die alleen Zijne Bobness op papier kan zetten. Bestel ‘m hier.

Bono heeft zijn memoires aan het papier toevertrouwd. In veertig songs neemt de U2-zanger ons mee door zijn jeugd in het getroebleerde Ierland, de doorbraak van U2, zijn leven als invloedrijke megaster, zijn verrichtingen als activist en het geloof dat hem al 62 jaar staande houdt. Bij ieder hoofdstuk maakte Bono een originele tekening. Surrender: 40 Songs, Eén Verhaal is de Nederlandse vertaling. Bestel ‘m hier.

Charlie Watts, de gentleman drummer van The Rolling Stones, overleed vorig jaar en wordt nu geëerd met Charlie’s Good Tonight, de officiële biografie waarin collega’s, familie en vrienden zich vol lof uitlaten over de stijlvolle slagwerker. Met een voorwoord van zowel Mick Jagger als Keith Richards en een exclusieve blik achter de schermen bij de grootste rock & rollband aller tijden. Bestel ‘m hier.

Voor wie geen witte kerst ambieert, is er XTC – Een Biografie. Philippus Zandstra (ex-OOR) en Wietse Pottjewijd duiken diep in het verhaal van de liefdesdrug. Ooit was het verboden pilletje de smaakmaker van de housescene, tegenwoordig is XTC niet meer weg te denken uit alle facetten van het Nederlandse uitgaansleven. Een geschiedenis van gedogen, verbieden, testen en feesten. Bestel ‘m hier.

In OOR kon je er recentelijk al een hilarische voorpublicatie uit lezen: Bijna Op De Radio, Nico Dijkshoorns boek over Tire Pressure, de band die in de jaren tachtig op het platteland in bescheiden kring successen viert. Een bruiloft hier, een braderie daar, een kleine tour door Duitsland, ze komen zelfs bijna op de radio. Tot ze met ruzie uit elkaar gaan. Maar dan blijkt er ineens, jaren later, tóch een reden om de instrumenten weer op te pakken. Bestel ‘m hier.

Zelden zal de korte maar kleurrijke geschiedenis van The Velvet Underground zo puntig én geestig zijn neergezet als in Een Geschiedenis Van De Velvet Underground van tekenaar/muzikant Prosperi Buri, zeg maar de Typex van Frankrijk. Verwacht geen droge verbeelding van de chronologische feiten, maar een geheel eigen interpretatie vol komische uitvergrotingen en bizarre vondsten. Bestel ‘m hier.

Als abonnee van OOR krijg je iedere maand OOR als eerste op je deurmat, lees je ons prachtige magazine gratis op je tablet, smartphone of computer en ben je automatisch lid van Club OOR, waarmee je gratis naar 300 concerten per jaar kunt!

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

De beste muziek­boeken cadeau bij een half jaar OOR