OOR shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm in onze shop

Zwart. Laten we het gewoon eens houden op zwart. Dat is onze stemming na de zomer die geen zomer werd, laat stáán een festivalzomer, met een al even duister (of op z’n minst schimmig) najaar voor de boeg. Gelukkig is daar Metallica, vaste OOR-klant in de vroege jaren negentig, toen ze hun magnum opus uitbrachten dat niet alleen de metalwereld op z’n kop zette, maar ook in keurige huiskamers de theekopjes van tafel deed trillen.

The Black Albummaakte Metallica in 1991 in één klap mainstream en slechtte samen met Nevermind de geluidsgrenzen van de betere popmuziek. Even knallen, daar zijn we wel aan toe op de drempel naar de rest van 2021 – en alles wat het culturele rampjaar verder nog brengen zal.

Maar er is hoop: Sufjan Stevens en Angelo De Augustine zoeken op A Beginner’s Mind naar het licht in het donker (en vertellen er alles over), The Vaccines prikken door de chaos heen, Chvrches vecht zich dapper door een woud aan online haat, Little Simz zoekt de verbinding, Low schat de verdoemde wereld nog eens op waarde en Mauro Pawlowski presenteert een bonte stoet aan Sleutelplaten.

Terug in de tijd treffen we ook nog Tupac (25 jaar ter ziele) en System Of A Down (Toxicity is twintig jaar na 9/11 nog altijd actueel). En uiteraard vind je ook een vrachtwagenlading aan recensies in deze nieuwe editie van OOR!!

Deze editie vind je vanaf dinsdag 10 augustus ook in de OOR Magazine App via de App Store of Google Play of onze web app en vanaf vrijdag 13 augustus in de winkel.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Mercury - Act 1
album
Imagine Dragons

Mercury – Act 1

Wanneer je niet opgroeit in een woonwagenkamp of middenin de harde kern van ADO Den Haag is de kans groot ...
De originele OOR-recensie van 'Use Your Illusion I & II'
30 jaar oud

De originele OOR-recensie van ‘Use Your Illusion I & II’

Op 17 september 1991, nu dertig jaar geleden, bracht Guns N' Roses 'Use Your Illusion I & II' uit. Dit ...
Beefheart! Kanye! De sleutel­platen van Mauro Pawlowski
sleutelplaten

Beefheart! Kanye! De sleutel­platen van Mauro Pawlowski

In het jaar waarin OOR 50 wordt, is ook Mauro Pawlowski de 50 gepasseerd. Een kosmisch toeval… OOR is it?’, ...

De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm in onze shop (OOR shop) | OOR