festivaltip

De sensaties van vandaag en morgen op Valkhof

Niet alleen de festivals mogen weer los, ook de andere grote evenementen staan weer te trappelen. En in het geval van de Nijmeegse Vierdaagse nemen we dat letterlijk. Bij de vierdaagse horen de feesten, en wie zich niet zo aangesproken voelt door massaal volksvermaak kan zijn hart ophalen in het Valkhofpark, waar dit jaar weer als vanouds de sensaties van vandaag en morgen hun, eh, meters mogen maken.

Wat: Valkhof Festival

Wanneer: 16 t/m 22 juli, Nijmegen

Wie? Tramhaus, King Buffalo, Crack Cloud, Avalanche Kaito, Hailu Mergia, Gaidaa, Spill Gold, Psychonaut, Deathcrash, Alina Pash, Beak>, Foxlane, K.Zia, Pódium, Unschooling, Alex Cameron, Gott, Deep Tan, Bnnyhunna, Baby’s Berserk, Bob Vylan, Denise Chaila.

Waar? Valkhofpark, Nijmegen.

Waarom? Omdat je de Rotterdamse sensatie Tramhaus móet gaan zien, natuurlijk. En al dat Nijmeegse talent dat na twee jaar bubbling under snakt naar hun eigen vertrouwde showcase. Maar er zijn ook namen met een geschiedenis. Zoals Hailu Mergia, ooit een ster in de Ethiopische funkscene, door militaire dictatuur de mond gesnoerd, naar Amerika gevlucht, om daar tussen z’n ritten als taxichauffeur de keyboard uit z’n kofferbak te halen. De laatste jaren wordt zijn rijke oeuvre in Europa herontdekt en brengt Mergia zelf ook weer regelmatig platen uit. 

En als je er dan toch bent: Ga dan zeker even naar Alina Pash, met haar unieke mix van rap en folk sowieso al een opvallende verschijning, maar haar verhaal is een tragische historie in the making. Eigenlijk had zij dit jaar namens Oekraïne naar het Songfestival gemoeten, de Russische invasie (en een vermeende reis naar geannexeerd Russisch grondgebied, járen geleden) gooiden roet in het eten. Pash combineert Engels en Oekraïens in teksten die symbool staan voor een hang naar vrijheid en een eigen identiteit. 

Kost dat? Het Valkhof Festival is helemaal gratis!

valkhoffestival.nl

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
Coldplay bezorgt zelfs de grootste cynici een glimlach
concert
Coldplay

Coldplay bezorgt zelfs de grootste cynici een glimlach

Tijdens hun Music Of The Spheres-wereldtour doet Coldplay dit jaar Nederland niet aan. De fans in de Benelux worden dit ...

De sensaties van vandaag en morgen op Valkhof (festivaltip) | OOR