nieuws

De vijf albums van deze week: Blink-182, Keane, Liam Gallagher en meer

Het is een week van comebacks en soloplaten. Van muzikanten die zich – al dan niet met tegenzin – lang geleden losrukten van hun band (Liam Gallagher, Stef Kamil Carlens) of juist recentelijk het solopad kozen (Brittany Howard). Eén conclusie kunnen we sowieso trekken: te lang bij je band blijven hangen is ook niet alles.

Liam Gallagher
Why Me? Why Not

Liam Gallagher zet weer Britpop-classics van z’n oude band op de setlist en begrijpt inmiddels dat hij wel wat hulp kan gebruiken bij het schrijven van songs. Dat inzicht betaalt zich enigszins uit op Why Me? Why Not. Toch komen we tot een verblijvende conclusie: ‘Een nieuwe Liam? Ach ja, why not’. Lees hier de volledige recensie.

Keane
Cause and Effect

Na de breakup in 2013, nu weer de comebackplaat. Hierop staat vooral de persoonlijke sores van songwriter Tim Rice-Oxley centraal, die niet alleen zijn bandleden maar ook zijn vrouw en kinderen zag vertrekken. Hij schrijft alles van zag af, maar toch: ‘Deze comebackplaat voelt aan als ‘opnieuw opstarten in veilige modus’. Lees hier de volledige recensie.

Brittany Howard
Jaime

Het officiële solodebuut van de Alabama Shakes-frontvrouw klinkt anders dan je zou verwachten. Oké, de liedjes bevatten soul, maar geven je met hun ingetogen popbeats en subtiele dancegeluiden toch een heel ander gevoel, terwijl Howard ook stemvervorming toepast. Niettemin klonk ze ‘nog nooit zo kwetsbaar’. Lees hier de volledige recensie.

Blink-182
Nine

Gitarist/zanger Matt Skiba is inmiddels warmgedraaid nadat hij in gitarist Tom DeLonge verving in 2015, dus we mogen wat verwachten van de nieuwe Blink-182, toch? Hij blijkt wat tegen te vallen. ‘Het lijkt wel alsof Barker zachter dan ooit op z’n drumstel slaat en alsof de versterkers op standje Imagine Dragons staan afgesteld’. Lees hier de volledige recensie.

Stef Kamil Carlens
Making Sense Of ∞

Voormalig dEUS-icoon en jarenlang Zita Swoon-voorman Stef Kamil Carlens maakt tegenwoordig platen onder zijn eigen naam. Stuck In The Status Quo was een mooie, zijn tweede soloalbum is wat ons betreft nog ietsje beter. ‘De gevoelige noten prikken dieper, de groovy partijen swingen meer’. Lees hier de volledige recensie.

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam brengt nieuwe single 'Dance of the Clairvoyants' uit
nieuws

Pearl Jam brengt nieuwe single ‘Dance of the Clairvoyants’ uit

Pearl Jam kondigde op 27 maart zijn nieuwe album Gigaton aan. Nu geeft de band ook een eerste voorproefje van ...
Eefje de Visser: 'Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme'
interview

Eefje de Visser: ‘Het dancepubliek is zó positief, ik hou van dat optimisme’

Ze zeggen dat empatische mensen sterker geneigd zijn dialecten en accenten over te nemen. Als dat waar is, dan zit ...
The Strokes derde headliner op Best Kept Secret
nieuws

The Strokes derde headliner op Best Kept Secret

The Strokes zullen de zaterdag van Best Kept Secret headlinen. Dat kondigde de nieuwe festivaldirecteur Maurits Westerik woensdagavond live aan op ...

De vijf albums van deze week: Blink-182, Keane, Liam Gallagher en meer (nieuws) | OOR