nieuws

Depeche Mode deelt David Bowie-cover

Depeche Mode eert David Bowie door zijn fameuze track Heroes te coveren. Bowie overleed vorig jaar januari net nadat hij z’n laatste album Blackstar uitbracht. Het album Heroes viert morgen zijn veertigste verjaardag.

Heroes heeft menig tiener geholpen de eerste stap in de volwassenheid te zetten. Zo ook Dave Gahan, zanger van Depeche Mode: ‘Bowie is dé artiest die is blijven hangen sinds mijn vroege tienerjaren. Zijn albums zijn altijd mijn go-to muziek op tour en een cover van Heroes uitbrengen is een huldebetuiging aan Bowie’, vertelt de frontman aan NME. Het nummer is live in de studio opgenomen als onderdeel van de ‘Highline Sessions’ en zal morgen verschijnen.

Heroes is het tweede album in het zogenaamde Berlin Trilogy, waar naast het album Heroes ook de albums Lodger en Low toe behoren. Laten deze drie albums nou samen met Scary Monsters (And Super Creeps) opgenomen zijn in een nieuwe Bowie-boxset A New Carreer In Town, die de muzikale jaren 1977-1982 bundelen.

Foto: Marcel Poelstra

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Such Pretty Forks In The Road
album
Alanis Morissette

Such Pretty Forks In The Road

Als je in de tweede helft van de jaren negentig een clipzender aanzette, was de kans dat er binnen een ...
Made Of Rain
album
The Psychedelic Furs

Made Of Rain

Je hebt vintage postpunkbands die zelfs op pensioengerechtigde leeftijd nog beluisterbaar nieuw werk uitbrengen (al houdt het na Wire en ...
Fontaines D.C.: 'De insteek was dit keer postpunk-Beach Boys'
interview

Fontaines D.C.: ‘De insteek was dit keer postpunk-Beach Boys’

Dit interview met Grian Chatten en Conor Deegan III, respectievelijk zanger en bassist van het Ierse Fontaines D.C., vond plaats ...

Depeche Mode deelt David Bowie-cover (nieuws) | OOR