nieuws

Depeche Mode deelt David Bowie-cover

Depeche Mode eert David Bowie door zijn fameuze track Heroes te coveren. Bowie overleed vorig jaar januari net nadat hij z’n laatste album Blackstar uitbracht. Het album Heroes viert morgen zijn veertigste verjaardag.

Heroes heeft menig tiener geholpen de eerste stap in de volwassenheid te zetten. Zo ook Dave Gahan, zanger van Depeche Mode: ‘Bowie is dé artiest die is blijven hangen sinds mijn vroege tienerjaren. Zijn albums zijn altijd mijn go-to muziek op tour en een cover van Heroes uitbrengen is een huldebetuiging aan Bowie’, vertelt de frontman aan NME. Het nummer is live in de studio opgenomen als onderdeel van de ‘Highline Sessions’ en zal morgen verschijnen.

Heroes is het tweede album in het zogenaamde Berlin Trilogy, waar naast het album Heroes ook de albums Lodger en Low toe behoren. Laten deze drie albums nou samen met Scary Monsters (And Super Creeps) opgenomen zijn in een nieuwe Bowie-boxset A New Carreer In Town, die de muzikale jaren 1977-1982 bundelen.

Foto: Marcel Poelstra

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Isles
album
Bicep

Isles

Vier jaar geleden viel de wereld als een blok voor Bicep, en dan vooral voor die belachelijk aanstekelijke hit Glue ...
Overheid staat garant voor festivals na 1 juli
nieuws

Overheid staat garant voor festivals na 1 juli

De evenementbranche krijgt de garantie waar het begin dit jaar nadrukkelijk om vroeg. Mochten festivals niet doorgaan, dan betaalt de ...

Depeche Mode deelt David Bowie-cover (nieuws) | OOR