nieuws

Deze releases zijn te krijgen tijdens Record Store Day

Maar liefst 250 exclusieve titels zijn dit jaar te krijgen tijdens Record Store Day. Op 23 april (gewoon weer één dag dit jaar) zijn de platen uitsluitend verkrijgbaar bij onafhankelijke platenwinkels. Ook deze editie zit er weer voor elk wat wils bij.

Een hoop klassiekers dit jaar, waaronder een deluxe uitvoering van Bella Donna van Stevie Nicks. Ook een wit gekleurde 7 inch van Angel van Jimi Hendrix en speciale EP-versies van de recente David Bowie-releases Brilliant Adventures en TOYMeer zin in stevige rock? Dan is de picturedisc van Def Leppards High ‘N’ Dry of Pearl Jam’s Live On Two Legs misschien wel wat voor jou.

Ook voor de liefhebbers van nieuwe indie zit is het aanbod dit jaar groot. Generatie Z-klassiekers als Apricot Princess van Rex Orange County en To Hell With It van Pinkpantheress liggen deze editie in de bakken. Iets ‘oudere’ indie is ook verkrijgbaar, zoals Kauai van Childish Gambino of Innocents van Weyes Blood.

Floor Jansen is dit jaar de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day. De eerste vijfduizend klanten krijgen gratis een goudkleurige 7 inch van een nog aan te kondigen single. De b-kant is al wel bekend: een liveversie van The Phantom of the Opera samen met Henk Poort. Taylor Swift is dit jaar de internationale ambassadeur.

Ben je benieuwd naar de volledige lijst van dit jaar? Die kun je hier bekijken.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR-medewerker en geliefde soulman Kees Smallegange overleden
in memoriam

OOR-medewerker en geliefde soulman Kees Smallegange overleden

Kees Smallegange is dood. Hij overleed dinsdag aan een hartstilstand. Kees was een stronghold, een autoriteit op het gebied van ...
New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome
concert
new order

New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome

Twee ballerina's, zij aan zij. Rodeorijders die perfect, midden in het frame, op hun ros blijven deinen. Luchtbeelden van moderne ...
OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR
oor-shop

OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR

Stop de persen! Ons tweede boek is klaar. Two years in the making, ruim vier kilo in de hand, op glorieus ...

Deze releases zijn te krijgen tijdens Record Store Day (nieuws) | OOR