nieuws

Deze releases zijn te krijgen tijdens Record Store Day

Maar liefst 250 exclusieve titels zijn dit jaar te krijgen tijdens Record Store Day. Op 23 april (gewoon weer één dag dit jaar) zijn de platen uitsluitend verkrijgbaar bij onafhankelijke platenwinkels. Ook deze editie zit er weer voor elk wat wils bij.

Een hoop klassiekers dit jaar, waaronder een deluxe uitvoering van Bella Donna van Stevie Nicks. Ook een wit gekleurde 7 inch van Angel van Jimi Hendrix en speciale EP-versies van de recente David Bowie-releases Brilliant Adventures en TOYMeer zin in stevige rock? Dan is de picturedisc van Def Leppards High ‘N’ Dry of Pearl Jam’s Live On Two Legs misschien wel wat voor jou.

Ook voor de liefhebbers van nieuwe indie zit is het aanbod dit jaar groot. Generatie Z-klassiekers als Apricot Princess van Rex Orange County en To Hell With It van Pinkpantheress liggen deze editie in de bakken. Iets ‘oudere’ indie is ook verkrijgbaar, zoals Kauai van Childish Gambino of Innocents van Weyes Blood.

Floor Jansen is dit jaar de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day. De eerste vijfduizend klanten krijgen gratis een goudkleurige 7 inch van een nog aan te kondigen single. De b-kant is al wel bekend: een liveversie van The Phantom of the Opera samen met Henk Poort. Taylor Swift is dit jaar de internationale ambassadeur.

Ben je benieuwd naar de volledige lijst van dit jaar? Die kun je hier bekijken.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Confidenza OST
avant-garde
Thom Yorke

Confidenza OST

Zoals je bij een fluitplaat van Andre 3000 toch even checkt of ie écht niet ergens een moppie rapt (nee ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...

Deze releases zijn te krijgen tijdens Record Store Day