nieuws

Deze releases zijn te krijgen tijdens Record Store Day

Maar liefst 250 exclusieve titels zijn dit jaar te krijgen tijdens Record Store Day. Op 23 april (gewoon weer één dag dit jaar) zijn de platen uitsluitend verkrijgbaar bij onafhankelijke platenwinkels. Ook deze editie zit er weer voor elk wat wils bij.

Een hoop klassiekers dit jaar, waaronder een deluxe uitvoering van Bella Donna van Stevie Nicks. Ook een wit gekleurde 7 inch van Angel van Jimi Hendrix en speciale EP-versies van de recente David Bowie-releases Brilliant Adventures en TOYMeer zin in stevige rock? Dan is de picturedisc van Def Leppards High ‘N’ Dry of Pearl Jam’s Live On Two Legs misschien wel wat voor jou.

Ook voor de liefhebbers van nieuwe indie zit is het aanbod dit jaar groot. Generatie Z-klassiekers als Apricot Princess van Rex Orange County en To Hell With It van Pinkpantheress liggen deze editie in de bakken. Iets ‘oudere’ indie is ook verkrijgbaar, zoals Kauai van Childish Gambino of Innocents van Weyes Blood.

Floor Jansen is dit jaar de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day. De eerste vijfduizend klanten krijgen gratis een goudkleurige 7 inch van een nog aan te kondigen single. De b-kant is al wel bekend: een liveversie van The Phantom of the Opera samen met Henk Poort. Taylor Swift is dit jaar de internationale ambassadeur.

Ben je benieuwd naar de volledige lijst van dit jaar? Die kun je hier bekijken.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Doureuuuh! Win twee tickets voor vijf dagen Dour Festival
winactie
dour

Doureuuuh! Win twee tickets voor vijf dagen Dour Festival

Dour Festival heeft dit jaar opnieuw de fijnste indie en hiphop en vooral heel veel mooie elektronische namen. Wij geven ...
Win! Duotickets voor Rudeboy (plays UDS) en Fun Lovin’ Criminals
winactie

Win! Duotickets voor Rudeboy (plays UDS) en Fun Lovin’ Criminals

Rudeboy (plays Urban Dance Squad) en Fun Lovin' Criminals vormen een heerlijke double bill voor een avond met de beste ...

Deze releases zijn te krijgen tijdens Record Store Day