nieuws
INDIE

Dit jaar nieuwe plaat van Panda Bear

Panda Bear komt dit jaar met een nieuwe langspeler. Het aanstaande soloalbum van Animal Collective-oprichter Noah Lennox zal Panda Bear Meets The Grim Reaper heten.

De opvolger van het in 2011 verschenen Tomboy is opnieuw geproduceerd door Peter Kember, beter bekend als Sonic Boom. In het verleden was hij ook verantwoordelijk voor Congratulations, het tweede album van The MGMT. Het wordt de vijfde plaat die Lennox onder de naam Panda Bear uitbrengt. In 1998 kwam zijn titelloze debuutplaat als soloartiest uit. Samen met de andere leden van Animal Collective bracht Lennox inmiddels al negen studioalbums uit, met de plaat Centipede HZ uit 2012 als laatste wapenfeit. Daarnaast bracht Panda Bear vorig jaar een bijdrage aan het album Random Access Memories van Daft Punk. Het Franse duo werd vorige week nog uitgeroepen tot Beste Internationale Groep tijdens de uitreiking van de Brit Awards.

Een releasedatum voor de nieuwe plaat is nog niet bevestigd. Panda Bear heeft vooralsnog slechts een viertal shows op het programma staan. Of de nieuwe plaat gepaard zal gaan van een tour is ook nog niet bekendgemaakt.

Foto: Fernanda Pereira

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)
5 jaar geleden
SOUNDGARDEN

In memoriam: afscheid van Chris Cornell (1964-2017)

De stem van Chris Cornell bewijst in de filmpjes nog steeds waarom hij tot de beste rockzangers van onze moderne ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...

Dit jaar nieuwe plaat van Panda Bear (nieuws) | OOR