nieuws

Docu Ricky de Sire in première op International Film Festival Rotterdam

De Koning van de Nederlandstalige Rock & Roll is een documentaire over muzikant Ricky de Sire (Eric de Boer). De film is gemaakt door Bastiaan Bosma, geproduceerd door Excelsior Recordings en gaat in première tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Sinds de jaren tachtig brengt Ricky de Sire met enige regelmaat en in samenwerking met verschillende muzikanten, singles en platen uit. Toch is het hem tot op heden niet gelukt een groot publiek te bereiken, ondanks een tomeloze toewijding en inzet. In de film blikt de hoofdpersoon terug op zijn carrière en kijkt hij naar de toekomst. ‘We zien hoe hij ondanks alle tegenslagen en het gebrek aan erkenning nog altijd hoopt op een doorbraak bij een groot publiek’, aldus het persbericht.

Regisseur Bastiaan Bosma is bekend als muzikant in bands als Aux Raus, MICH en recenter Ploegendienst. Naast de film brengt Excelsior ook een compilatiealbum van Ricky de Sire uit, samengesteld door Arie van Vliet (zanger/gitarist van Lewsberg).

De film is te zien op 30 januari tijdens IFFR in WORM, meer informatie vind je hier. De 48ste editie van IFFR vindt plaats van 23 januari tot en met 3 februari.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome
concert
Tool

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome

Tool-boegbeeld Maynard James Keenan was de afgelopen jaren relatief vaak op de Nederlandse podia te bewonderen. Twee keer op Pinkpop, ...
Bon Jovi kan niet tegenvallen in het Goffertpark
concert
Bon Jovi

Bon Jovi kan niet tegenvallen in het Goffertpark

Het is een van de succesvolste bedrijven in de muziek. De BV Bon Jovi staat al jaren in de lijst ...
Western Stars
album
Bruce Springsteen

Western Stars

In september wordt hij zeventig, maar met het arbeidsethos van Bruce Springsteen is de laatste jaren nog steeds niets mis ...

Docu Ricky de Sire in première op International Film Festival Rotterdam (nieuws) | OOR