nieuws
Rock

Documentaire Eagles Of Death Metal in de maak

Er komt een documentaire van Eagles Of Death Metal over de aanslag in Parijs van 13 november vorig jaar. De film gaat zich focussen op de gebeurtenissen voorafgaand, tijdens en na de aanslag op de Le Bataclan, waar de band op dat moment speelde. De film is vanaf februari te zien en wordt uitgebracht door HBO.

Eagles Of Death Metal: Nos Amis (Our Friends) is geregisseerd door Colin Hanks (de zoon van Tom Hanks) Hij leerde de band zeven jaar geleden kennen toen hij werkte aan zijn eerste documentaire, All Things Must Pass: The Rise And Fall Of Tower Records uit 2015.

De relatie tussen bandleden Jesse Hughes en Josh Homme en hun band met de fans is een groot onderdeel van de documentaire. Ook het optreden dat de band met U2 gaf in Parijs begin dit jaar komt erin terug. Bono en The Edge komen ook aan het woord.

Afgelopen mei werd de band van het affiche van twee Franse festivals geschrapt toen Jesse Hughes controversiële opmerkingen maakte over de aanslag. Zo beweerde hij dat de aanslag een inside job moest zijn geweest. De aanslag op 13 november 2016 kostte 89 concertbezoekers het leven. Pete Doherty is op 16 november de eerste artiest die sinds de aanslag in Le Bataclan optreedt.

Foto: Chapman Baehler

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome
concert

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome

De reguliere ‘stadionshow’ van Muse in het Nijmeegse Goffertpark is nog geen drie maanden geleden, maar voor Nederland heeft de ...
Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker
nieuws

Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker

Daniel Johnston, held van vele beautiful freaks in de popmuziek, is overleden aan een hartaanval. Dat nieuws bracht de lokale krant ...
Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...

Documentaire Eagles Of Death Metal in de maak (nieuws) | OOR