nieuws
Rock

Documentaire Eagles Of Death Metal in de maak

Er komt een documentaire van Eagles Of Death Metal over de aanslag in Parijs van 13 november vorig jaar. De film gaat zich focussen op de gebeurtenissen voorafgaand, tijdens en na de aanslag op de Le Bataclan, waar de band op dat moment speelde. De film is vanaf februari te zien en wordt uitgebracht door HBO.

Eagles Of Death Metal: Nos Amis (Our Friends) is geregisseerd door Colin Hanks (de zoon van Tom Hanks) Hij leerde de band zeven jaar geleden kennen toen hij werkte aan zijn eerste documentaire, All Things Must Pass: The Rise And Fall Of Tower Records uit 2015.

De relatie tussen bandleden Jesse Hughes en Josh Homme en hun band met de fans is een groot onderdeel van de documentaire. Ook het optreden dat de band met U2 gaf in Parijs begin dit jaar komt erin terug. Bono en The Edge komen ook aan het woord.

Afgelopen mei werd de band van het affiche van twee Franse festivals geschrapt toen Jesse Hughes controversiële opmerkingen maakte over de aanslag. Zo beweerde hij dat de aanslag een inside job moest zijn geweest. De aanslag op 13 november 2016 kostte 89 concertbezoekers het leven. Pete Doherty is op 16 november de eerste artiest die sinds de aanslag in Le Bataclan optreedt.

Foto: Chapman Baehler

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome
concert
Tool

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome

Tool-boegbeeld Maynard James Keenan was de afgelopen jaren relatief vaak op de Nederlandse podia te bewonderen. Twee keer op Pinkpop, ...
Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek
concert
The Fatal Flowers

Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek

De reünietour van The Fatal Flowers is in volle gang, met nog een week te gaan voor de twee afscheidsconcerten ...
Loose Ends Festival
concert
Fontaines D.C.

Loose Ends Festival

Op voorhand vonden we Loose Ends al de leukste nieuwkomer aan het festivalfront en met - misschien wel iets te ...

Documentaire Eagles Of Death Metal in de maak (nieuws) | OOR