nieuws
Rock

Documentaire over Alice Cooper in de Melkweg

De documentaire Super Duper Alice Cooper is binnenkort in de bioscoop te zien. De film gaat over het leven van Alice Cooper die als priesterzoon Vincent Furnier menig ouder angst inboezemde met zijn bizarre rockact.


Super Duper Alice Cooper laat zien hoe Furnier frontman is van Earwigs en The Spiders in de jaren zestig en verandert in een superster in de jaren zeventig. Uiteindelijk maakt hij ultieme glamrock-comeback in de jaren tachtig. De documentaire is op 10 en 16 mei te zien in de bioscoop van de Melkweg. Het is de eerste keer dat de documentaire in de Nederlandse bioscoop te zien is.

Alice Cooper brengt nog steeds regelmatig platen uit en treedt ook nog veel op. Zo was hij afgelopen jaar op de Lokerse Feesten en Wacken te zien, komende zomer staat hij onder meer in Duitsland, Frankrijk en Zweden op de planken.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!
het poparchief

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!

We gaan iets leuks doen. Nu heel het land toch zo'n beetje in lockdown zit, unlocken wij het OOR-archief. Of minder ...
Blauwe Vear
album
Jack Poels

Blauwe Vear

‘Een Americana-album uit America’, zo noemt de trotse labeleigenaar het. Een ex-Limburger die het ook was opgevallen dat zanger-liedjesschrijver Jack ...
Gigaton
album
Pearl Jam

Gigaton

Bijna zeven jaar hebben we erop moeten wachten: een nieuw Pearl Jam-album. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher recenseert 'Gigaton', track ...

Documentaire over Alice Cooper in de Melkweg (nieuws) | OOR