nieuws
Indie

Doolittle van Pixies krijgt uitgebreide heruitgave

Het legendarische album Doolittle van de Pixies viert dit jaar zijn vijfentwintigste verjaardag en dat wordt gevierd met een feestelijke heruitgave. De nieuwe versie komt op 1 december uit.

Op Doolittle 25 staan, naast het reguliere album, twee sessies die de band bij John Peel deed op de BBC en een collectie aan nooit uitgebrachte nummers. In totaal telt de release vijftig nummers, verspreid over drie cd’s. Al het ‘nieuwe materiaal’ komt ook uit op 2 lp’s: handig als het gewone album sinds 1989 al in je kast staat.

De tracklisting van Doolittle, het tweede album van de Amerikaanse formatie, bevat onder andere de nummers als Debaser, Wave Of Mutilation en Here Comes Your Man. De plaat wordt beschouwd als het sterkste werk van de Pixies.

De band ging in 1993 uit elkaar, om elf jaar later weer samen te komen. Die reünie leidde eerder dit jaar pas tot een nieuw album: Indie Cindy.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Get Lucky': hoe de robots menselijke trekjes kregen
achtergrond

‘Get Lucky’: hoe de robots menselijke trekjes kregen

Dat Daft Punk nog eens dé hit van het nieuwe millennium zou maken, stond al in de sterren geschreven. En ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

Doolittle van Pixies krijgt uitgebreide heruitgave (nieuws) | OOR