festivaltip

Dour is dit jaar eigenlijk drie festivals in één

Naast de altijd sterke elektronische line-up biedt Dour Festival een uitgebreid scala aan (Franstalige) hiphop, plus natuurlijk de allerbeste indie. En dan presenteert Dour met Le Garage ook nog eens een nieuw podium voor zware gitaren.

Wie? Aphex Twin, dEUS, Janelle Monáe, Boys Noize, Caribou, Hudson Mohawke, Paul Kalkbrenner, Yung Lean, Phoenix, The Notwist, Denzel Curry, La Femme, Zola, 070 Shake

Wanneer? 12 t/m 16 juli, Dour (B)

Waar? Als vanouds in het Waalse dorp Dour. 

Waarom? Tussen de lawine aan grote namen en jong talent zijn we toch het meest benieuwd naar Janelle Monáe. Het is alweer vijf jaar geleden dat haar Dirty Computer bovenaan eindigde in OOR’s Eindlijst en haar laatste tour vond plaats in 2019. Monáe belooft voor 2023 nieuwe muziek en gaf reeds een voorproefje met de single Float, bijgestaan door Seun Kuti en Egypt 80. Wordt het queer Afro-feministische rolmodel ook de koningin van dit seizoen?

En als je er dan toch bent: De Nederlandse delegatie mag er met het new wave-electrotrio De Ambassade, hyperpopsensatie Lyzza, techno/trance/hardcore-heldin KI/KI en de intrigerende dj Zohar (scherpe synths, nineties-reverb en bassen die je hele lijf doen gonzen) ook zijn in Wallonië.

Kost dat? Dagkaarten zijn €70, een passe-partout kost €195, inclusief buspendel of parking. Kamperen kan van basic tot groen tot comfort, vanaf €38. 

dourfestival.eu

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013
winactie

Win! Tickets voor Yasiin Bey (Mos Def) performs MF DOOM in 013

Yasiin Bey (voorheen bekend als Mos Def) brengt een ode aan MF DOOM. Ofwel: de ene 'legend' eert de andere ...
Dark Matter
rock
Pearl Jam

Dark Matter

Pearl Jam lijkt er weer zin in te hebben. De laatste door de pandemie uitgestelde Gigaton-shows werden vorig jaar nog ...

Dour is dit jaar eigenlijk drie festivals in één