festivaltip

Dour viert zijn terugkeer groots met Campfest

Het grootste kleine festival van de Benelux (of juist het kleinste grote festival) viert zijn terugkeer deze zomer dubbel en dwars: Dour duurt dit jaar inclusief CampFest een volle week, met 220 artiesten op acht podia, als vanouds variërend van elektronica en indie tot hiphop en dub. Dour XXL biedt in alle categorieën zowel de grote namen, de beloftes als de nog nauwelijks ontdekte parels.

Foto Andrea Cerqueira

Wie? Laurent Garnier, Sleaford Mods, Black Midi, Black Sun Empire, Sven Väth, Carl Cox, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Parcels, Sevdaliza, Black Country, New Road, Squarepusher, Sylvie Kreusch, Metronomy, Floating Points, Ross From Friends, Joy Orbison.

Waar? Dour ligt in Wallonië, een uurtje onder Brussel. 

Wanneer: 13 – 17 juli 2022 (vanaf 11 juli met CampFest).

Waarom? Een hoorn des overvloeds, in alle geuren en kleuren van de regenboog. Een greep: Carl Cox, Sven Väth en Laurent Garnier draaien aan de knoppen, Squarepusher bedient de elektronische fijnproever, Metronomy, Black Country, New Road en Black Midi zetten de indiekids in beweging en Charlotte Adigéry & Bolis Pupul vertegenwoordigen de nieuwe generatie Beste Belgen. En dat is nog niet eens 1 procent van het artiestenvolk dat het anders o zo rustige grensdorp een week lang belegert.

En als je er dan toch bent: Oei, zijn we Sylvie Kreusch helemaal vergeten te noemen bij de Beste Belgen? Ons welgemeend excuus! De voormalige frontvrouw van Soldier’s Heart en ‘muze’ van Warhaus presenteert zich op haar spannende solodebuut Montbray als een verleidelijk en venijnig songwriter. Maar op het podium komt Kreusch pas echt tot haar recht: België is een rock & roll star rijker. 

Kost dat? Een dagkaart kost €88, een normaal vijfdaags ticket is €195 en met een XXL ticket à €240 duurt Dour inclusief CampFest een hele week.

dourfestival.eu

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
Coldplay bezorgt zelfs de grootste cynici een glimlach
concert
Coldplay

Coldplay bezorgt zelfs de grootste cynici een glimlach

Tijdens hun Music Of The Spheres-wereldtour doet Coldplay dit jaar Nederland niet aan. De fans in de Benelux worden dit ...

Dour viert zijn terugkeer groots met Campfest (festivaltip) | OOR