nieuws

Driemaal Melkweg: Seasick Steve, Green Lizard en Fucked Up

We zijn weer terug met een aantal te gekke Melkweg-shows die in november, december en januari plaatsvinden. Drie warm aanbevolen winterconcerten!

Seasick Steve – 26 november 
Seasick Steve kwam een tijdje terug onder vuur te liggen toen bleek dat zijn geschiedenis als rondzwervende bluesmuzikant toch enigszins geromantiseerd was. Gelukkig werd die wervelwind aan leugens overwonnen door zijn fantastische muziek en verwelkomen we hem nog steeds graag op onze podia. En hoe kan het ook anders? Can U Cook, zijn laatste plaat, is wederom een pareltje. Drie snaren en een zelfgebouwd gitaartje, meer heeft hij niet nodig voor zijn goeie oude mix van boogie, blues, rock, americana en folk. Meer info en tickets vind je hier.

Green Lizard 90’s Tribute – 6 december 
Het Tilburgse Green Lizard is al een tijdje gestopt met het uitbrengen van eigen materiaal en herleeft tegenwoordig de relieken uit het laatste decennium van de 20ste eeuw. Overigens doen ze dat ook niet voor het eerst; in 2002 toerde de band onder de vlag van de Marlboro Flashback door het land met een Nirvana-tribute. Tegenwoordig hebben ze hun repertoire uitgebreid met nummers van Pixies, Alice In Chains, The Smashing Pumpkins en onze eigen Urban Dance Squad. Gebroeders Tjon Ajong worden zelfs bijgestaan door Silver Surfering Rudeboy, de originele zanger van die laatstgenoemde band. Good grief!
Meer info en tickets vind je hier.

Fucked Up (foto) – 27 januari
Maak kennis met Pink Eyes, 10,000 Marbles, Guinea Beat, Mustard Gas, Concentration Camp en Young Governor, ook wel bekend als Fucked Up. Al is het de vraag of een kennismaking nog nodig is, want dit eigenaardige gezelschap maakt wereldwijd al goede beurten sinds 2001. Hun experimentele punk is uit duizenden te herkennen en inmiddels vereeuwigd op een stortvloed aan albums, EP’s, singles, splits en mixtapes. Agressief en upbeat, maar tegelijkertijd onvoorspelbaar en onconventioneel. Het toppunt daarvan is Dose Your Dreams uit oktober, hun tweede dubbelaar. Hierop introduceert de band een scala aan nieuwe instrumenten en flirten ze zelfs met een genre als dreampop. Maar live? Totale chaos natuurlijk. Meer info en tickets vind je hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Get Lucky': hoe de robots menselijke trekjes kregen
achtergrond

‘Get Lucky’: hoe de robots menselijke trekjes kregen

Dat Daft Punk nog eens dé hit van het nieuwe millennium zou maken, stond al in de sterren geschreven. En ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

Driemaal Melkweg: Seasick Steve, Green Lizard en Fucked Up (nieuws) | OOR