nieuws

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit eigen ervaring. In samenspraak met dit Amsterdamse podium hebben we alvast drie livetips voor de laatste week van september voor je op een rij gezet: The Night Game, The Pineapple Thief en Anathema. Om bij te schuilen voor de vallende bladeren.

THE NIGHT GAME (24 september)

De Amerikaanse emorockers van Boys Like Girls wisten tien jaar geleden met hun titelloze debuutalbum het hart van menig met zichzelf worstelende puber te veroveren. Inmiddels is die band net zo doodgebloed als de studriem-en-zweetbandjescultuur zelf. Frontman Martin Johnson besefte maar al te goed dat het tijd was voor vernieuwing. En hoe doe je dat tegenwoordig? Juist, door terug te blikken naar het verleden. Johnsons nieuwe project The Night Game is een en al jaren tachtig. Hun debuutalbum, dat eerder dit jaar verscheen, staat bol van de heartland-rockanthems met new wave-achtige productie. Op 24 september komt hij zijn nieuwe oude sound voor het eerst op een Nederlands podium laten horen.

Tickets vind je hier.

THE PINEAPPLE THIEF (29 september)

Binnen de categorie ‘indrukwekkende cv’s’ scoren de Britten van The Pineapple Thief een flink aantal punten. Oprichter Bruce Soord is ook gitarist bij Katatonia en runt zijn eigen label, drummer Gavin Harrison werkte eerder met Porcupine Tree, King Crimson en zelfs Level 42. Bovendien heeft The Pineapple Thief zelf ook een imposant oeuvre: twaalf albums in minder dan twintig jaar, waarvan er eentje een door Storm Thorgerson (Pink Floyd, Yes) ontworpen hoes heeft. Dan tel je mee. Een must-see voor elke progrockfan.

Tickets vind je hier.

ANATHEMA (ACOUSTIC) (30 september)

Zo’n dertig jaar geleden stond Anathema samen met Paradise Lost en My Dying Bride aan de wieg van het doommetalgenre. In de loop der jaren vervingen de Britten hun logge doomriffs steeds vaker voor complexe progrockpraktijken, vaak met een episch randje. En ook binnen dat genre behoort Anathema inmiddels tot de groten der aarde. Laatste wapenfeit The Optimist is alweer de elfde langspeler en hun meest donkere en gevoelige plaat tot dusver. Elf nummers die zich perfect uitlenen voor een akoestische en ongetwijfeld zeer intieme set.

Tickets vind je hier.

Coverfoto: Arend Jan Hermsen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
The War On Drugs: elk akkoord een penseelstreek in Ziggo Dome
concert
The War On Drugs

The War On Drugs: elk akkoord een penseelstreek in Ziggo Dome

Het jaar 2038. Adam Granduciel (59) en Leo Blokhuis (77) zitten in Philadelphia voor een gigantisch mengpaneel en staren stil ...
The Mis-Adoration Of Lauryn Hill in AFAS Live
concert
Lauryn Hil

The Mis-Adoration Of Lauryn Hill in AFAS Live

‘It could all be so simple, but you’d rather make it hard. Loving you is like a battle, and we ...

Driemaal Melkweg (nieuws) | OOR