nieuws

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit eigen ervaring. In samenspraak met dit Amsterdamse podium hebben we alvast drie livetips voor de laatste week van september voor je op een rij gezet: The Night Game, The Pineapple Thief en Anathema. Om bij te schuilen voor de vallende bladeren.

THE NIGHT GAME (24 september)

De Amerikaanse emorockers van Boys Like Girls wisten tien jaar geleden met hun titelloze debuutalbum het hart van menig met zichzelf worstelende puber te veroveren. Inmiddels is die band net zo doodgebloed als de studriem-en-zweetbandjescultuur zelf. Frontman Martin Johnson besefte maar al te goed dat het tijd was voor vernieuwing. En hoe doe je dat tegenwoordig? Juist, door terug te blikken naar het verleden. Johnsons nieuwe project The Night Game is een en al jaren tachtig. Hun debuutalbum, dat eerder dit jaar verscheen, staat bol van de heartland-rockanthems met new wave-achtige productie. Op 24 september komt hij zijn nieuwe oude sound voor het eerst op een Nederlands podium laten horen.

Tickets vind je hier.

THE PINEAPPLE THIEF (29 september)

Binnen de categorie ‘indrukwekkende cv’s’ scoren de Britten van The Pineapple Thief een flink aantal punten. Oprichter Bruce Soord is ook gitarist bij Katatonia en runt zijn eigen label, drummer Gavin Harrison werkte eerder met Porcupine Tree, King Crimson en zelfs Level 42. Bovendien heeft The Pineapple Thief zelf ook een imposant oeuvre: twaalf albums in minder dan twintig jaar, waarvan er eentje een door Storm Thorgerson (Pink Floyd, Yes) ontworpen hoes heeft. Dan tel je mee. Een must-see voor elke progrockfan.

Tickets vind je hier.

ANATHEMA (ACOUSTIC) (30 september)

Zo’n dertig jaar geleden stond Anathema samen met Paradise Lost en My Dying Bride aan de wieg van het doommetalgenre. In de loop der jaren vervingen de Britten hun logge doomriffs steeds vaker voor complexe progrockpraktijken, vaak met een episch randje. En ook binnen dat genre behoort Anathema inmiddels tot de groten der aarde. Laatste wapenfeit The Optimist is alweer de elfde langspeler en hun meest donkere en gevoelige plaat tot dusver. Elf nummers die zich perfect uitlenen voor een akoestische en ongetwijfeld zeer intieme set.

Tickets vind je hier.

Coverfoto: Arend Jan Hermsen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bloc Party is weer even de beste band van 2005 
concert
Bloc Party

Bloc Party is weer even de beste band van 2005 

Wie zegt wel te hadden verwacht dat Bloc Party de AFAS Live zou uitverkopen, is een leugenaar. Meer dan tien ...
Love Is Magic
album
John Grant

Love Is Magic

Hoe geestig de rake teksten van John Grant soms ook zijn, altijd sijpelt de pijn er dwars doorheen. Leed van ...
MassEducation
album
St. Vincent

MassEducation

Die omhoog gestoken kont op de hoes van Masseduction (2017) was dus niet van Annie Clark zelf, leerden we via ...

Driemaal Melkweg (nieuws) | OOR