nieuws

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit eigen ervaring. In samenspraak met dit Amsterdamse podium hebben we alvast drie livetips voor de laatste week van september voor je op een rij gezet: The Night Game, The Pineapple Thief en Anathema. Om bij te schuilen voor de vallende bladeren.

THE NIGHT GAME (24 september)

De Amerikaanse emorockers van Boys Like Girls wisten tien jaar geleden met hun titelloze debuutalbum het hart van menig met zichzelf worstelende puber te veroveren. Inmiddels is die band net zo doodgebloed als de studriem-en-zweetbandjescultuur zelf. Frontman Martin Johnson besefte maar al te goed dat het tijd was voor vernieuwing. En hoe doe je dat tegenwoordig? Juist, door terug te blikken naar het verleden. Johnsons nieuwe project The Night Game is een en al jaren tachtig. Hun debuutalbum, dat eerder dit jaar verscheen, staat bol van de heartland-rockanthems met new wave-achtige productie. Op 24 september komt hij zijn nieuwe oude sound voor het eerst op een Nederlands podium laten horen.

Tickets vind je hier.

THE PINEAPPLE THIEF (29 september)

Binnen de categorie ‘indrukwekkende cv’s’ scoren de Britten van The Pineapple Thief een flink aantal punten. Oprichter Bruce Soord is ook gitarist bij Katatonia en runt zijn eigen label, drummer Gavin Harrison werkte eerder met Porcupine Tree, King Crimson en zelfs Level 42. Bovendien heeft The Pineapple Thief zelf ook een imposant oeuvre: twaalf albums in minder dan twintig jaar, waarvan er eentje een door Storm Thorgerson (Pink Floyd, Yes) ontworpen hoes heeft. Dan tel je mee. Een must-see voor elke progrockfan.

Tickets vind je hier.

ANATHEMA (ACOUSTIC) (30 september)

Zo’n dertig jaar geleden stond Anathema samen met Paradise Lost en My Dying Bride aan de wieg van het doommetalgenre. In de loop der jaren vervingen de Britten hun logge doomriffs steeds vaker voor complexe progrockpraktijken, vaak met een episch randje. En ook binnen dat genre behoort Anathema inmiddels tot de groten der aarde. Laatste wapenfeit The Optimist is alweer de elfde langspeler en hun meest donkere en gevoelige plaat tot dusver. Elf nummers die zich perfect uitlenen voor een akoestische en ongetwijfeld zeer intieme set.

Tickets vind je hier.

Coverfoto: Arend Jan Hermsen

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome
concert
Tool

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome

Tool-boegbeeld Maynard James Keenan was de afgelopen jaren relatief vaak op de Nederlandse podia te bewonderen. Twee keer op Pinkpop, ...
Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek
concert
The Fatal Flowers

Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek

De reünietour van The Fatal Flowers is in volle gang, met nog een week te gaan voor de twee afscheidsconcerten ...
Loose Ends Festival
concert
Fontaines D.C.

Loose Ends Festival

Op voorhand vonden we Loose Ends al de leukste nieuwkomer aan het festivalfront en met - misschien wel iets te ...

Driemaal Melkweg (nieuws) | OOR