nieuws
Indie

Drummer Bon Iver brengt soloplaat uit

Nieuwe muziek uit de stal van Bon Iver: S. Carey, die naast de drums ook samen met frontman Justin Vernon de vocalen van de Amerikaanse folkrockband verzorgt, komt 1 april met zijn tweede soloplaat op de proppen. Eerste single Fire-Scene kun je hieronder beluisteren.

Het zijn niet de eerste stappen die Carey zet in de richting van een solocarrière. In 2010 debuteerde hij als soloartiest met de langspeler All We Grow, waarvoor Feist en Sigur Rós als belangrijkste inspiratiebronnen dienden. De plaat werd opgevolgd door de EP Hoyas in 2012. De nieuwe lp Range Of Light is het resultaat van twee jaar studiowerk. Carey neemt op de negen tracks op de nieuwe plaat niet alleen de zang en drums voor zijn rekening, maar bespeelde ook gitaar, piano en orgel. Daarnaast schreef hij alle teksten.

Niet alleen frontman Vernon is op Range Of Light te horen, andere leden van Bon Iver hebben ook een bijdrage aan de plaat geleverd. ‘Ik wilde ze erbij betrekken, omdat het mijn beste vrienden zijn’, zo laat hij weten in gesprek met Spin.

Foto: Cameron Wittig

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Le Guess Who? 2018: Nachtbrakers en excentriekelingen
concert

Le Guess Who? 2018: Nachtbrakers en excentriekelingen

Le Guess Who?, het immer uitdijende festival met het alsmaar duizelingwekkender wordende blokkenschema. Een cultdingetje is het al lang niet ...
Regeerperiode Slayer ten einde
concert
Slayer

Regeerperiode Slayer ten einde

Met de woorden ‘The end is near’ kondigde Slayer op 22 januari zijn naderende afscheid aan. Na 37 jaar, 12 ...
Anders (Different)
album
De Jeugd Van Tegenwoordig

Anders (Different)

Een creatief hoogtij-jaar voor De Jeugd van Tegenwoordig. Na Luek uit februari is er gewoon alweer een album. Anders (Different) ...

Drummer Bon Iver brengt soloplaat uit (nieuws) | OOR