nieuws

Dua Lipa nog een keer aangeklaagd voor plagiaat

Dua Lipa heeft een tweede rechtszaak aan haar broek hangen voor haar hit Levitating. Vorige week werd al bekend dat reggaeband Artikal Sound System de zangeres aanklaagt wegens plagiaat. Nu melden songwriters L. Russell Brown en Sandy Linzer Lipa zich ook. Levitating lijkt volgens hen te veel op hun liedjes Wiggle And Giggle All Night en Don Diablo.

Foto Arend Jan Hermsen

Beide nummers zijn een stuk minder recent dan Artikal Sound System’s Live Your Life: Wiggle And Giggle All Night komt uit 1979 en Don Diablo uit 1980. Brown en Linzer menen dat de openingsmelodie van Levitating is gekopieerd uit hun liedjes.

Hoe het gaat aflopen met de rechtszaken is nog niet te zeggen. Wel is er wederom een duidelijke overeenkomst te horen tussen de nummers. Beluister ze hieronder.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van Pearl, English ...
This Could Be Texas
indie
English Teacher

This Could Be Texas

Na deze jonge indierockband uit West-Yorkshire enkele malen live te hebben gezien, was ik vooraf iets bevreesd voor dit debuutalbum ...
Tips voor Roadburn 2024: onze zwaarste favorieten uit de line-up
roadburn

Tips voor Roadburn 2024: onze zwaarste favorieten uit de line-up

Naast de vertrouwde muren van gitaarversterkers biedt het Tilburgse festival volop moois voor iedereen met een hart voor undergroundmuziek ...

Dua Lipa nog een keer aangeklaagd voor plagiaat