nieuws
Rock

Ed Kowalczyk terug bij Live voor tournee

Ed Kowalczyk keert na zeven jaar weer terug bij Live. Volgend jaar maakt de band een wereldtournee ter viering van het 25-jarig bestaan van debuutalbum Mental Jewelry. De zanger meldt aan het Amerikaanse Rolling Stone dat de band in 2017 nieuw werk uitbrengt en het jaar daarop met een nieuw album komt.

Het laatste werk van de band met Kowalczyk dateert alweer uit 2006. ‘Nadat we een tijd uit elkaar zijn geweest, voelde het goed om weer bij elkaar te komen’, vertelde de zanger aan Rolling Stone.

‘Op dit moment zijn we aan het schrijven en opnemen. We willen niet te gehaast een nieuw album maken. Ook willen we geen druk voelen om een album uit te brengen voordat we op tour gaan. We kijken wel hoe het loopt en hoe de optredens ons creatief inspireren’, zegt Kowalczyk.

In 2009 ging Live vanwege onderlinge spanningen uit elkaar. Kowalczyk besloot om solo verder te gaan en speelde onder andere op Pinkpop en Bospop. De overige bandleden gingen in 2012 weer optreden met Chris Shinn als zanger en brachten met hem in 2014 een plaat uit.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!
het poparchief

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!

We gaan iets leuks doen. Nu heel het land toch zo'n beetje in lockdown zit, unlocken wij het OOR-archief. Of minder ...
Gigaton
album
Pearl Jam

Gigaton

Bijna zeven jaar hebben we erop moeten wachten: een nieuw Pearl Jam-album. OOR’s meest gestaalde Pearl Jam-watcher recenseert 'Gigaton', track ...
Hoe het internet er met de nieuwe Radiohead vandoor ging (2003)
het poparchief

Hoe het internet er met de nieuwe Radiohead vandoor ging (2003)

In 2003 - tijden van Napster, Bush en SARS - toog onze huidige hoofdredacteur Erik van den Berg naar Londen ...

Ed Kowalczyk terug bij Live voor tournee (nieuws) | OOR