nieuws

Eddie Vedder kondigt soloalbum 'Earthling' aan

Eddie Vedder heeft een nieuw soloalbum klaar. Hoewel er nog geen releasedatum staat voor Earthling, deelt de Pearl Jam-voorman wel alvast de eerste single Long Way. Beluister ‘m hieronder.

Foto Danny Clinch

Voor zijn derde volwaardige soloalbum, na Into the Wild (2007) en Ukulele Songs (2011), werkte Vedder samen met Andrew Watt, die als producer voor onder andere Justin Bieber en Miley Cyrus een Grammy voor Producer Of The Year won.

Met Long Way als voorbode lijkt Earthling een stuk grootser opgezet dan Vedders eerdere soloplaten. Met de single hint hij opzichtig naar de rock van de jaren tachtig, met een Tom Petty-achtige drive en vurige gitaarsolo’s.

De single is als speciale limited-edition 7-inch vinyl te pre-orderen met op de B-kant het nog onuitgebrachte nummer The Haves. Onlangs deelde Vedder ook zijn soundtrack voor de film Flag Day, samen met Glen Hansard en Cat Power.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...
Arctic Monkeys in 40 songs: de groeistuipen van Alex Turner
achtergrond

Arctic Monkeys in 40 songs: de groeistuipen van Alex Turner

‘Onze leeftijdsgenoten interesseren zich alleen voor meisjes en uitgaan, daar zingen wij dus over.’ Zo stelden ze ooit zelf het ...

Eddie Vedder kondigt soloalbum 'Earthling' aan (nieuws) | OOR