nieuws

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant in Chicago afgelopen weekend. Hij op drums, Vedder op gitaar en de discografie van Pearl Jam in het achterhoofd. Natuurlijk werd het vastgelegd en op YouTube gegooid.

Bewapend met drumstokken en een plectrum geven de twee muzikanten een show voor een handjevol mensen op de stoep achter het Wrigley Field. Onder andere Pearl Jams Corduroy en Better Man – beiden van het album Vitalogy – passeren de revue.

Maar door de kwaliteit van de video is het niet zeker dat we daadwerkelijk met de zanger van Pearl Jam te maken hebben. Er lopen immers meer gekken rond met Cubs petjes die de akkoorden van wat Pearl Jam nummers kennen. Toch bevestigt een volgende video, waarin de Pearl Jam zanger op datzelfde drumstel aan het drummen is, dat het om Vedder gaat. Wat de video ook laat zien… Eddie is niet met drumstokken in zijn handen geboren.

Foto: Marcel Poelstra

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Kijken: Dave Grohl zingt liedje met zijn vrienden Elmo en Big Bird
video

Kijken: Dave Grohl zingt liedje met zijn vrienden Elmo en Big Bird

Dave Grohl was te gast in Sesamstraat. Ter plaatse rekruteerde hij twee nieuwe rockvriendjes om met hen het nummer Here ...
'Een carrière lang de horror van het leven in muziek proberen te vangen en dan gebeurt je dit'
achtergrond

‘Een carrière lang de horror van het leven in muziek proberen te vangen en dan gebeurt je dit’

‘Rock & roll is dood, morsdood.’ Ghosteen kan dan wel overal vijf sterren krijgen, dát was wel mooi de eerste ...
tool press 2019
nieuws

Tool brengt ‘Fear Inoculum’ opnieuw uit in goedkopere versie

Na een uitgebreide cd-box eerder dit jaar brengt Tool nu een tweede uitvoering uit van Fear Inoculum. Een budgetversie, zeg ...

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten (nieuws) | OOR