nieuws

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant in Chicago afgelopen weekend. Hij op drums, Vedder op gitaar en de discografie van Pearl Jam in het achterhoofd. Natuurlijk werd het vastgelegd en op YouTube gegooid.

Bewapend met drumstokken en een plectrum geven de twee muzikanten een show voor een handjevol mensen op de stoep achter het Wrigley Field. Onder andere Pearl Jams Corduroy en Better Man – beiden van het album Vitalogy – passeren de revue.

Maar door de kwaliteit van de video is het niet zeker dat we daadwerkelijk met de zanger van Pearl Jam te maken hebben. Er lopen immers meer gekken rond met Cubs petjes die de akkoorden van wat Pearl Jam nummers kennen. Toch bevestigt een volgende video, waarin de Pearl Jam zanger op datzelfde drumstel aan het drummen is, dat het om Vedder gaat. Wat de video ook laat zien… Eddie is niet met drumstokken in zijn handen geboren.

Foto: Marcel Poelstra

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome
concert
Tool

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome

Tool-boegbeeld Maynard James Keenan was de afgelopen jaren relatief vaak op de Nederlandse podia te bewonderen. Twee keer op Pinkpop, ...
Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek
concert
The Fatal Flowers

Fatal Flowers live: De epiloog van het jongensboek

De reünietour van The Fatal Flowers is in volle gang, met nog een week te gaan voor de twee afscheidsconcerten ...
Loose Ends Festival
concert
Fontaines D.C.

Loose Ends Festival

Op voorhand vonden we Loose Ends al de leukste nieuwkomer aan het festivalfront en met - misschien wel iets te ...

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten (nieuws) | OOR