nieuws

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten

Het moet je hart even stil doen staan: een verzoek om te jammen met Eddie Vedder. Het gebeurde een straatmuzikant in Chicago afgelopen weekend. Hij op drums, Vedder op gitaar en de discografie van Pearl Jam in het achterhoofd. Natuurlijk werd het vastgelegd en op YouTube gegooid.

Bewapend met drumstokken en een plectrum geven de twee muzikanten een show voor een handjevol mensen op de stoep achter het Wrigley Field. Onder andere Pearl Jams Corduroy en Better Man – beiden van het album Vitalogy – passeren de revue.

Maar door de kwaliteit van de video is het niet zeker dat we daadwerkelijk met de zanger van Pearl Jam te maken hebben. Er lopen immers meer gekken rond met Cubs petjes die de akkoorden van wat Pearl Jam nummers kennen. Toch bevestigt een volgende video, waarin de Pearl Jam zanger op datzelfde drumstel aan het drummen is, dat het om Vedder gaat. Wat de video ook laat zien… Eddie is niet met drumstokken in zijn handen geboren.

Foto: Marcel Poelstra

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...
Arctic Monkeys in 40 songs: de groeistuipen van Alex Turner
achtergrond

Arctic Monkeys in 40 songs: de groeistuipen van Alex Turner

‘Onze leeftijdsgenoten interesseren zich alleen voor meisjes en uitgaan, daar zingen wij dus over.’ Zo stelden ze ooit zelf het ...

Eddie Vedder speelt met straatmuzikanten (nieuws) | OOR