nieuws

Edisons voor Ronnie Flex, Di-rect en Naaz

Gisterenavond zijn in Amsterdam de Edisons uitgereikt, de belangrijkste en oudste muziekprijzen van Nederland. Ronnie Flex mocht twee beeldjes mee naar huis nemen, die voor beste album (Remi) en beste artiest hiphop. Ook Naaz kreeg zo vroeg in haar carrière al twee beeldjes: zij won beste nieuwkomer en beste videoclip (bij single Worlds).

Voor Di-rect (foto) was er ook eindelijk een Edison. De Hagenezen kregen de prijs in de categorie rock. Chef’ Special is volgens de jury de beste artiest in de categorie pop. De oeuvreprijs was voor de inmiddels 50-jarige rapper Extinc, die geprezen werd voor zijn pionierswerk in de Nederlandstalige hiphop. Roxeanne Hazes (Nederlandstalige artiest) en Tino Martin (volksmuziek) kregen ook een prijs.

We willen graag allemaal onze moeders bedanken! #edisonspop #amigo #momsruletheworld

Een bericht gedeeld door Chef'Special (Official) (@chefspecialmusic) op

Voorafgaand was er wat onrust onder de juryleden. Rapper Boef was twee keer genomineerd. Na alle commotie rond zijn persoon trok jurylid Bart Wijlaars van de Telegraaf zich terug. Boef won uiteindelijk geen prijs.

 

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!
abo-actie

Word lid en kies je eigen cd-pakket. Nieuwe keuzes!

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34,-) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit. We ...
The Cure geeft update over nieuw album
nieuws
The Cure

The Cure geeft update over nieuw album

Het gaat er echt van komen: een nieuw album van The Cure. Frontman Robert Smith vertelt in een interview dat ...
Editors, Thom Yorke, Vampire Weekend en meer naar Down The Rabbit Hole
nieuws

Editors, Thom Yorke, Vampire Weekend en meer naar Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole heeft de eersten namen voor de zesde editie bekendgemaakt. Onder meer Editors (foto), Thom Yorke Tomorrow’s ...

Edisons voor Ronnie Flex, Di-rect en Naaz (nieuws) | OOR