nieuws

Edisons voor Ronnie Flex, Di-rect en Naaz

Gisterenavond zijn in Amsterdam de Edisons uitgereikt, de belangrijkste en oudste muziekprijzen van Nederland. Ronnie Flex mocht twee beeldjes mee naar huis nemen, die voor beste album (Remi) en beste artiest hiphop. Ook Naaz kreeg zo vroeg in haar carrière al twee beeldjes: zij won beste nieuwkomer en beste videoclip (bij single Worlds).

Voor Di-rect (foto) was er ook eindelijk een Edison. De Hagenezen kregen de prijs in de categorie rock. Chef’ Special is volgens de jury de beste artiest in de categorie pop. De oeuvreprijs was voor de inmiddels 50-jarige rapper Extinc, die geprezen werd voor zijn pionierswerk in de Nederlandstalige hiphop. Roxeanne Hazes (Nederlandstalige artiest) en Tino Martin (volksmuziek) kregen ook een prijs.

We willen graag allemaal onze moeders bedanken! #edisonspop #amigo #momsruletheworld

Een bericht gedeeld door Chef'Special (Official) (@chefspecialmusic) op

Voorafgaand was er wat onrust onder de juryleden. Rapper Boef was twee keer genomineerd. Na alle commotie rond zijn persoon trok jurylid Bart Wijlaars van de Telegraaf zich terug. Boef won uiteindelijk geen prijs.

 

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Edisons voor Ronnie Flex, Di-rect en Naaz (nieuws) | OOR