nieuws

Edisons voor Ronnie Flex, Di-rect en Naaz

Gisterenavond zijn in Amsterdam de Edisons uitgereikt, de belangrijkste en oudste muziekprijzen van Nederland. Ronnie Flex mocht twee beeldjes mee naar huis nemen, die voor beste album (Remi) en beste artiest hiphop. Ook Naaz kreeg zo vroeg in haar carrière al twee beeldjes: zij won beste nieuwkomer en beste videoclip (bij single Worlds).

Voor Di-rect (foto) was er ook eindelijk een Edison. De Hagenezen kregen de prijs in de categorie rock. Chef’ Special is volgens de jury de beste artiest in de categorie pop. De oeuvreprijs was voor de inmiddels 50-jarige rapper Extinc, die geprezen werd voor zijn pionierswerk in de Nederlandstalige hiphop. Roxeanne Hazes (Nederlandstalige artiest) en Tino Martin (volksmuziek) kregen ook een prijs.

We willen graag allemaal onze moeders bedanken! #edisonspop #amigo #momsruletheworld

Een bericht gedeeld door Chef'Special (Official) (@chefspecialmusic) op

Voorafgaand was er wat onrust onder de juryleden. Rapper Boef was twee keer genomineerd. Na alle commotie rond zijn persoon trok jurylid Bart Wijlaars van de Telegraaf zich terug. Boef won uiteindelijk geen prijs.

 

 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

<span class="club">Club</span> <span class="oor">OOR</span> was op Pinkpop
nieuws

Club OOR was op Pinkpop

OOR was op Pinkpop! We waren er met een eigen Club OOR-stand, waar verschillende artiesten langskwamen om een krabbel uit te ...
Pinkpop dag 1: Pearl Jam als verloren zoon
concert
Pearl Jam

Pinkpop dag 1: Pearl Jam als verloren zoon

De 49ste editie van Pinkpop vindt dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR is alle drie de dagen van ...
Bird Dog Dante
album
John Parish

Bird Dog Dante

John Parish is al een kwart eeuw een onmisbare rechterhand voor Polly Jean Harvey, alsmede een alom gewaardeerde producer, songschrijver ...

Edisons voor Ronnie Flex, Di-rect en Naaz (nieuws) | OOR