nieuws

Edisons voor o.a. DeWolff, Douwe Bob, Wende en Ilse DeLange

Gisteravond werden er in de Gashouder in het Westerpark in Amsetrdam de Edisons uitgereikt. DeWolff (foto) was de winnaar in de categorie rock met het album Thrust en Douwe Bob nam met zijn plaat The Shape I’m In de Edison in de categorie pop mee. Nielson was de enige die meerdere beeldjes mee naar huis mocht nemen, de zanger won een Edison voor zijn nummer IJskoud en met zijn album Diamant kreeg hij de prijs voor beste Nederlandstalige plaat.

In totaal is er in elf categorieën een Edison uitgereikt en is er, zoals ieder jaar, een oeuvreprijs uitgereikt. Dit jaar viel die eer aan Ilse DeLange. De jury stelt in het rapport dat DeLange al jaren aan de top van de popmuziek staat en altijd de grenzen van haar muzikale spectrum opzoekt. Daarnaast wordt de zangeres geprezen om zowel haar werk als soloartiest als om haar bandproducties.

De prijs voor het beste album ging naar Wende met haar langspeler Mens en My Baby ontving een beeldje voor beste alternatieve act. De andere winnaars van de prijzen waren voor: San Holo voor beste dance, Zwart Licht ft. Ray Fuego voor beste videoclip, Frenna voor beste hiphop en André Hazes Jr. in de categorie Hollands. Davina Michelle liet onder andere Pip Blom achter zich in de categorie beste nieuwkomer.

Foto: Satellite June

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk'
muziek in coronatijd

‘Juist het politiek incorrecte maakte de Stones leuk’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Edisons voor o.a. DeWolff, Douwe Bob, Wende en Ilse DeLange (nieuws) | OOR