nieuws

Edisons voor o.a. DeWolff, Douwe Bob, Wende en Ilse DeLange

Gisteravond werden er in de Gashouder in het Westerpark in Amsetrdam de Edisons uitgereikt. DeWolff (foto) was de winnaar in de categorie rock met het album Thrust en Douwe Bob nam met zijn plaat The Shape I’m In de Edison in de categorie pop mee. Nielson was de enige die meerdere beeldjes mee naar huis mocht nemen, de zanger won een Edison voor zijn nummer IJskoud en met zijn album Diamant kreeg hij de prijs voor beste Nederlandstalige plaat.

In totaal is er in elf categorieën een Edison uitgereikt en is er, zoals ieder jaar, een oeuvreprijs uitgereikt. Dit jaar viel die eer aan Ilse DeLange. De jury stelt in het rapport dat DeLange al jaren aan de top van de popmuziek staat en altijd de grenzen van haar muzikale spectrum opzoekt. Daarnaast wordt de zangeres geprezen om zowel haar werk als soloartiest als om haar bandproducties.

De prijs voor het beste album ging naar Wende met haar langspeler Mens en My Baby ontving een beeldje voor beste alternatieve act. De andere winnaars van de prijzen waren voor: San Holo voor beste dance, Zwart Licht ft. Ray Fuego voor beste videoclip, Frenna voor beste hiphop en André Hazes Jr. in de categorie Hollands. Davina Michelle liet onder andere Pip Blom achter zich in de categorie beste nieuwkomer.

Foto: Satellite June

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Lokerse Feesten: ogen en oren tekort
concert

Lokerse Feesten: ogen en oren tekort

Tien dagen werd er op het door luxe appartementen omringde parkeerterrein van de Grote Kaai midden in Lokeren gefeest. En ...
Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013
concert
Erykah Badu

Erykah Badu breekt uit haar bubbel in 013

22. Een angeliek getal in de spirituele wereld, een symbool voor gidsing en doelmatigheid. Ook is 22 de huidige leeftijd ...
This Is Not A Safe Place
album
Ride

This Is Not A Safe Place

Even de oude succesnummers oppoetsen, rondje om de wereld, cashen en weer terug naar moeder de vrouw. Zo ging het ...

Edisons voor o.a. DeWolff, Douwe Bob, Wende en Ilse DeLange (nieuws) | OOR