nieuws

Edisons voor o.a. DeWolff, Douwe Bob, Wende en Ilse DeLange

Gisteravond werden er in de Gashouder in het Westerpark in Amsetrdam de Edisons uitgereikt. DeWolff (foto) was de winnaar in de categorie rock met het album Thrust en Douwe Bob nam met zijn plaat The Shape I’m In de Edison in de categorie pop mee. Nielson was de enige die meerdere beeldjes mee naar huis mocht nemen, de zanger won een Edison voor zijn nummer IJskoud en met zijn album Diamant kreeg hij de prijs voor beste Nederlandstalige plaat.

In totaal is er in elf categorieën een Edison uitgereikt en is er, zoals ieder jaar, een oeuvreprijs uitgereikt. Dit jaar viel die eer aan Ilse DeLange. De jury stelt in het rapport dat DeLange al jaren aan de top van de popmuziek staat en altijd de grenzen van haar muzikale spectrum opzoekt. Daarnaast wordt de zangeres geprezen om zowel haar werk als soloartiest als om haar bandproducties.

De prijs voor het beste album ging naar Wende met haar langspeler Mens en My Baby ontving een beeldje voor beste alternatieve act. De andere winnaars van de prijzen waren voor: San Holo voor beste dance, Zwart Licht ft. Ray Fuego voor beste videoclip, Frenna voor beste hiphop en André Hazes Jr. in de categorie Hollands. Davina Michelle liet onder andere Pip Blom achter zich in de categorie beste nieuwkomer.

Foto: Satellite June

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome
concert
Tool

Genadeloos Tool neemt de tijd in de Ziggo Dome

Tool-boegbeeld Maynard James Keenan was de afgelopen jaren relatief vaak op de Nederlandse podia te bewonderen. Twee keer op Pinkpop, ...
Bon Jovi kan niet tegenvallen in het Goffertpark
concert
Bon Jovi

Bon Jovi kan niet tegenvallen in het Goffertpark

Het is een van de succesvolste bedrijven in de muziek. De BV Bon Jovi staat al jaren in de lijst ...
Western Stars
album
Bruce Springsteen

Western Stars

In september wordt hij zeventig, maar met het arbeidsethos van Bruce Springsteen is de laatste jaren nog steeds niets mis ...

Edisons voor o.a. DeWolff, Douwe Bob, Wende en Ilse DeLange (nieuws) | OOR