nieuws

Edisons voor o.a. DeWolff, Douwe Bob, Wende en Ilse DeLange

Gisteravond werden er in de Gashouder in het Westerpark in Amsetrdam de Edisons uitgereikt. DeWolff (foto) was de winnaar in de categorie rock met het album Thrust en Douwe Bob nam met zijn plaat The Shape I’m In de Edison in de categorie pop mee. Nielson was de enige die meerdere beeldjes mee naar huis mocht nemen, de zanger won een Edison voor zijn nummer IJskoud en met zijn album Diamant kreeg hij de prijs voor beste Nederlandstalige plaat.

In totaal is er in elf categorieën een Edison uitgereikt en is er, zoals ieder jaar, een oeuvreprijs uitgereikt. Dit jaar viel die eer aan Ilse DeLange. De jury stelt in het rapport dat DeLange al jaren aan de top van de popmuziek staat en altijd de grenzen van haar muzikale spectrum opzoekt. Daarnaast wordt de zangeres geprezen om zowel haar werk als soloartiest als om haar bandproducties.

De prijs voor het beste album ging naar Wende met haar langspeler Mens en My Baby ontving een beeldje voor beste alternatieve act. De andere winnaars van de prijzen waren voor: San Holo voor beste dance, Zwart Licht ft. Ray Fuego voor beste videoclip, Frenna voor beste hiphop en André Hazes Jr. in de categorie Hollands. Davina Michelle liet onder andere Pip Blom achter zich in de categorie beste nieuwkomer.

Foto: Satellite June

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Nick Cave and the Bad Seeds naar Ziggo Dome en Sportpaleis
nieuws

Nick Cave and the Bad Seeds naar Ziggo Dome en Sportpaleis

Nick Cave gaat - naast zijn eerder aangekondigde Conversation-avonden - op tournee met de Bad Seeds in 2020. Op 29 ...
New Order is weinig subtiel maar doeltreffend in AFAS Live 
concert

New Order is weinig subtiel maar doeltreffend in AFAS Live 

34 jaar na de laatste show op Nederlandse bodem kan het opeens niet op; in augustus stond de band op ...
OOR viert zijn 1000e editie! Een historie in honderdtallen
nieuws

OOR viert zijn 1000e editie! Een historie in honderdtallen

Duizend bommen en granaten, het is zover! Zo luidde ongeveer de vreugdekreet afgelopen zomer, toen een vage notie (‘Zouden we ...

Edisons voor o.a. DeWolff, Douwe Bob, Wende en Ilse DeLange (nieuws) | OOR