nieuws

Een eerbetoon aan Tom Petty in vijf covers

Precies een week geleden overleed Tom Petty. Na een acute hartstilstand op zondagavond 1 oktober werd de zanger opgenomen in het ziekenhuis, waar hij op maandag van de beademing werd gehaald omdat er geen hersenactiviteit meer werd gemeten. De volgende dag werd het internet overladen met dankbetuigingen, steunbetuigingen, woorden van verwondering en, natuurlijk, Tom Petty-covers. Onder andere The War On Drugs, Coldplay & Peter Buck (R.E.M.), Conor Oberst, Wilco, Ke$ha, Drive-By Truckers, Strand Of Oaks, Sun Kill Moon en Red Hot Chili Peppers stonden stil bij de dood van Petty. Om het eerbetoon aan de 66-jaar-geworden rocklegende af te sluiten, zetten wij de mooiste en meest bijzondere covers op een rijtje.

The National
The National-frontman Matt Berninger en gitarist Bryce Dessner spelen een akoestische versie van Damaged By Love, een track van het solo-album van Petty uit 2006, Highway Companion.

Damaged by Love singing Petty songs all day long. Thank you for all this incredible music.

Een bericht gedeeld door Bryce Dessner (@brycedessner) op

Against Me!
De Amerikaanse punkband Against Me! kiest natuurlijk voor misschien wel het stevigste nummer van Tom. Runnin’ Down A Dream is afkomstig van Full Moon Fever, het eerste solo-album van Petty.

Fleet Foxes
Robin Pecknold, zanger van Fleet Foxes, is momenteel druk bezig met de tour van Crack-Up, het nieuwste album van de Amerikaanse barokpop-band. Tijdens hun show in The Chicago Theatre neemt Pecknold het podium voor zichzelf en speelt een prachtige gestripte versie van Don’t Come Around Here No More

Father John Misty
Ook oud Fleet Foxes-drummer Josh Tillman, ofwel Father John Misty, zingt zijn eerbetoon voor Tom Petty: To Find A Friend, te vinden op het album Wildflowers.

Miley Cyrus
Miley Cyrus heeft net op tijd haar oude imago teruggevonden om Petty in stijl te eren. Samen met haar vader, Billy Ray Cyrus, brengt de getemde tieneridool de titeltrack van Wildflowers tijdens The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...

Een eerbetoon aan Tom Petty in vijf covers (nieuws) | OOR