tip

Eerbetoon aan A Tribe Called Quest in Concertgebouw

Het Concertgebouw organiseert op 17 maart een eerbetoon aan hiphopgroep A Tribe Called Quest, met onder andere een concert, fototentoonstelling, panelgesprek en een afterparty.

De line-up voor het muzikale deel is al compleet: het Re:Freshed Orchestra speelt samen met Pete Philly, Maikal X, MC Melodee, Kris Berry, Raymzter, Skate the Great én Brainpower in de Grote Zaal.

In de foyers van Het Concertgebouw zal een fototentoonstelling te zien zijn over de vroege jaren van A Tribe Called Quest in New York. Voorafgaand aan het concert vindt er een panelgesprek plaats over de invloed van roemruchte hiphopformatie met hiphopconnaisseurs Saul van Stapele, Thomas Heerma van Voss en dj Turne.

Uit de New Yorkse buurten Queens en Brooklyn vormden Q-Tip, Phife Dawg, Ali Shaheed Muhammad en Jarobi White in 1985 samen A Tribe Called Quest. Vanwege hun eigenzinnige, artistieke aanpak met jazz-samples en laidback grooves groeiden ze uit tot één van de meest iconsiche groepen van de hiphopwereld.

Er zijn nog een paar kaarten verkrijgbaar voor Tribute to A Tribe Called Quest.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR-medewerker en geliefde soulman Kees Smallegange overleden
in memoriam

OOR-medewerker en geliefde soulman Kees Smallegange overleden

Kees Smallegange is dood. Hij overleed dinsdag aan een hartstilstand. Kees was een stronghold, een autoriteit op het gebied van ...
New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome
concert
new order

New Order klinkt als een (kantoor)klok in Ziggo Dome

Twee ballerina's, zij aan zij. Rodeorijders die perfect, midden in het frame, op hun ros blijven deinen. Luchtbeelden van moderne ...
OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR
oor-shop

OOR Recensiebijbel: de klassiekers en vergeten parels uit 52 jaar OOR

Stop de persen! Ons tweede boek is klaar. Two years in the making, ruim vier kilo in de hand, op glorieus ...

Eerbetoon aan A Tribe Called Quest in Concertgebouw (tip) | OOR