tip

ESNS: elke avond gratis shows op digitaal festival

Same place, same time? Nee, dit jaar niet. Deze tweede week van januari blijft het stil in de straten van Groningen, waar we ons gewoonlijk een weg banen door de vloedgolf aan nieuwe bands en popacts uit alle hoeken van Europa op Eurosonic Noorderslag. Wat we wél kunnen doen is thuiszitten. Precies, net als de afgelopen tien maanden, maar dan met vier livestreams waarop ruim 180 optredens te zien zijn. Gratis! Het werkt als volgt.

In samenwerking met NPO 3FM heeft het festival een viertal livestreams opgezet. Deze kun je hier bezoeken. Op de kanalen ESNS 01 t/m 04 zijn er woensdag t/m zaterdag elke avond vanaf 20.00 uur optredens te zien; sommige shows zijn live, andere speciaal voor deze editie opgenomen in Groningen of door de acts zelf aangeleverd. Elke optreden duurt een kwartier, echte showcases dus. En natuurlijk is er ook een blokkenschema, dat vind je hier.

Wat staat er dan op het programma? Eigenlijk wat je gewend bent van ESNS. Al ligt de nadruk dit jaar sterk op Nederlandse acts, waaronder grote beloftes als Froukje (z

De jaarlijkse conferentie, vooral bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de muziekindustrie, doet deze editie weinig onder voor ‘gewone’ jaren. T/m vrijdag zijn er tal van panels, waarvoor je wel een accreditatie en/of entreeticket moet hebben.

Foto Jorn Baars (Eyesore & the Jinx, ESNS 2020)

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen lp of cd-pakket!
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen lp of cd-pakket!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Isles
album
Bicep

Isles

Vier jaar geleden viel de wereld als een blok voor Bicep, en dan vooral voor die belachelijk aanstekelijke hit Glue ...

ESNS: elke avond gratis shows op digitaal festival (tip) | OOR