luisteren

Elvis Costello deelt Franstalige EP met Iggy Pop

Elvis Costello heeft een nieuwe EP met zes nummers gedeeld met Franstalige bewerkingen van zijn eigen nummers. Alle tracks zijn afkomstig van zijn laatste album Hey Clockface uit 2020.

Foto Chad Batka

De meest opvallende bewerking komt van Iggy Pop. Die nam een nieuwe versie op van No Flag, een van de hoogtepunten van de plaat. Naar eigen zeggen heeft hij een maand moeten oefenen om deze tekst in te kunnen zingen.

De nieuwe EP, waarop ook de Franse actrice/zangeres Isabelle Adjani en afropunkgroep Tshegue te horen zijn, zal deze zomer op vinyl verschijnen en staat nu al op de streamingsdiensten.

Elvis Costello leverde reeds 31 albums af sinds hij in 1977 debuteerde. OOR gaat uiteraard een heel eind terug met de angry young man van weleer. Wij zetten zijn tien beste albums uit de afgelopen vijf decennia op een rij. Lees hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Tool staat op in Ziggo Dome
concert
tool

Tool staat op in Ziggo Dome

‘I’m 58 and I’m standing up!’ Veel zegt Maynard James Keenan donderdagavond niet, in de uitverkochte Ziggo Dome. Zo zijn ...
Eerste beelden Bowie-film 'Moon­age Daydream'
kijken
David Bowie

Eerste beelden Bowie-film ‘Moon­age Daydream’

De eerste trailer van de nieuwe David Bowie-film 'Moonage Daydream' is vanaf nu te bekijken. De film draait vanaf september ...

Elvis Costello deelt Franstalige EP met Iggy Pop (luisteren) | OOR