nieuws

Eric Clapton: 'Vaccinatiebewijs is discriminatie'

Eric Clapton weigert op te treden in zalen waar alleen bezoekers met een vaccinatiebewijs binnen mogen. De rockveteraan noemt dergelijke maatregelen discriminerend voor het publiek. Zelf is hij een felle tegenstander van de coronamaatregelen in zijn land.

In Groot-Brittannië hebben bezoekers binnenkort een vaccinpas nodig zijn om concertzalen binnen te komen. ‘Tenzij er voorzieningen zijn getroffen zodat alle mensen aanwezig kunnen zijn, behoud ik mij het recht om deze shows te annuleren.’

De verklaring van Clapton werd gedeeld via Telegram door architect Robin Monotti, net als Clapton een uitgesproken anti-vaxxer. De gitarist liet zich wel vaccineren, maar hield daar naar eigen zeggen ‘rampzalige’ gezondheidsproblemen aan over.

Eerder sloot Clapton zich al aan bij de felle protesten van Van Morrison. Die maakte een reeks anti-lockdownnummers. Samen namen ze de track Stand and Deliver op. ‘Do you wanna be a free man / Or do you wanna be a slave?’.

De uitspraak zou gevolgen kunnen hebben voor Claptons concerten in Nederland. Op 7 en 8 juni 2022 staan optredens in de Ziggo Dome gepland.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso
concert
the special

Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso

Nee, de voortekenen zijn niet echt heel goed te noemen. Sterker, we houden een beetje ons hart vast voor het ...

Eric Clapton: 'Vaccinatiebewijs is discriminatie' (nieuws) | OOR