OOR-woord

'De recensent was inderdaad bij een ander concert'

In december zagen we met lede ogen aan hoe het niet moest, qua timing. Laten we in OOR dus eens, bij wijze van welgemikte aftrap van het nieuwe jaar, het goede voorbeeld geven. Sommige dingen kun je immers maar beter tijdig doen. Bij deze dus alvast excuses voor alle terechte én onterechte afzeikrecensies in 2023.

Excuses voor het, wegens ruimtegebrek, überhaupt niet recenseren van héél veel platen en concerten. Excuses ook aan iedereen die minder Randy Timmers-recensies in OOR wil. Excuses aan iedereen die meer recensies van mij in OOR wil. Excuses aan iedereen die op social media, bij onze zure concertverslagen, altijd roept dat de recensent ‘zeker bij een ander concert was’; meestal waren we dan inderdaad bij een ander concert. Sorry daarvoor. Bij juichende concertverslagen waren we trouwens nóóit bij een ander concert. Excuses voor eventuele verwarring daaromtrent.

Excuses ook aan die ene briefschrijver die eind vorig jaar meldde dat hij een eindejaarslijst waarin het nieuwe album van Marillion niet voorkwam niet serieus kon nemen. Dat begrijpen we. Excuses voor alle vluchtige hypes die we dit jaar weer gaan signaleren en in het slechtste geval zelfs interviewen. Oók excuses voor het feit dat U2 of Editors of Muse of Eefje de Visser of Radiohead of Nick Cave of Foo Fighters of Bruce Springsteen of Bob Dylan of Arctic Monkeys of zo’n andere voorspelbare, typische OOR-naam dit jaar vast wel weer ergens in de kolommen – of erger nog, op de cover – zal opduiken.

Excuses alvast (we kunnen er niet vroeg genoeg bij zijn) voor de publicatie van onze Eindlijst van 2023 als de maand december nog niet eens is afgelopen, er kunnen dan immers nog tal van meesterwerken verschijnen, maar ja, er is nu eenmaal geen enkel medium dat in januari nog met eindlijsten komt. Niettemin sorry. Excuses voor het feit dat de lp’s die we aanbieden bij een OOR-abonnement altijd zo snel op zijn (of misschien moet dat zijn: sorry dat we zó’n goed blad maken dat iedereen er een abonnement op wil). Excuses voor dit voorwoord, we hebben ChatGPT gevraagd iets te schrijven met de trefwoorden ‘recensies’, ‘zuur’ en ‘sorry’, waarna dit eruit rolde.

De nieuwe OOR is uit!

Bestel ‘m hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse demonstreert gebakken lucht op het Malieveld
concert

Muse demonstreert gebakken lucht op het Malieveld

Kunst hoeft niet per se iets te betekenen om mooi te zijn. Zo vind ik het werk van Mark Rothko ...
Peter Gabriel kijkt moedig vooruit in Ziggo Dome
concert

Peter Gabriel kijkt moedig vooruit in Ziggo Dome

Het contrast op de vierkante kilometer kan haast niet groter zijn. Terwijl Harry Styles (29) drie dagen lang de ArenA ...
De nieuwe OOR is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Bestel de nieuwe OOR, met Queens Of The Stone Age, Christine And The Queens, Noel Gallagher, Altın Gün, Brutus & ...

'De recensent was inderdaad bij een ander concert' (OOR-woord) | OOR