nieuws

Onderzoek naar misbruik door Ryan Adams gestaakt

Ryan Adams wordt niet langer verdacht van het seksueel misbruik van een minderjarig meisje. FBI deed vorig jaar onderzoek naar intensief sms-contact tussen hem en een veertienjarige, maar komt tot de conclusie dat hij de wet niet heeft overtreden.

Het was een van de meest in het oog springende aantijgingen in een New York Times-artikel uit 2019, waarin meerdere vrouwen – waaronder zijn ex Mandy Moore en Phoebe Bridgers – de singer-songwriter beschuldigden van emotioneel en psychologisch misbruik, intimidatie, ongepast en manipulatief gedrag.

De nu 22-jarige muzikante Ava (wiens tweede naam gebruikt werd omdat ze minderjarig was ten tijden van de aantijgingen) had vanaf haar veertiende contact met Ryan Adams. De Times schreef 3217 sms’jes gezien te hebben die Adams, de toen nog minderjarige, Ava stuurde. De berichten variëren van teksten waarin Adams zegt dat men hem zou vergelijken met R. Kelly als de berichten openbaar zouden worden, tot berichten waarin de zanger expliciet vraagt of het meisje zichzelf wil betasten. De twee hebben elkaar nooit echt ontmoet.

Vanwege de leeftijd van het meisje deed de FBI onderzoek naar de zaak. Dat is nu afgesloten, omdat er – aldus Page Sixe – niets in de berichten stond waarvoor Adams aangeklaagd kon worden. Ryan Adams bracht onlangs zijn nieuwe album Wednesdays uit, zijn eerste sinds hij werd geconfronteerd met de beschuldigingen. Lees hier onze recensie.

Heeft Ryan Adams een soort tbs-versie van een Berufsverbot? OOR’s huisanalist zoekt antwoorden in een essay over cancel culture, lees hier.

DE NIEUWE OOR IS UIT!

Bestel ‘m hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Onderzoek naar misbruik door Ryan Adams gestaakt (nieuws) | OOR