nieuws

Onderzoek naar misbruik door Ryan Adams gestaakt

Ryan Adams wordt niet langer verdacht van het seksueel misbruik van een minderjarig meisje. FBI deed vorig jaar onderzoek naar intensief sms-contact tussen hem en een veertienjarige, maar komt tot de conclusie dat hij de wet niet heeft overtreden.

Het was een van de meest in het oog springende aantijgingen in een New York Times-artikel uit 2019, waarin meerdere vrouwen – waaronder zijn ex Mandy Moore en Phoebe Bridgers – de singer-songwriter beschuldigden van emotioneel en psychologisch misbruik, intimidatie, ongepast en manipulatief gedrag.

De nu 22-jarige muzikante Ava (wiens tweede naam gebruikt werd omdat ze minderjarig was ten tijden van de aantijgingen) had vanaf haar veertiende contact met Ryan Adams. De Times schreef 3217 sms’jes gezien te hebben die Adams, de toen nog minderjarige, Ava stuurde. De berichten variëren van teksten waarin Adams zegt dat men hem zou vergelijken met R. Kelly als de berichten openbaar zouden worden, tot berichten waarin de zanger expliciet vraagt of het meisje zichzelf wil betasten. De twee hebben elkaar nooit echt ontmoet.

Vanwege de leeftijd van het meisje deed de FBI onderzoek naar de zaak. Dat is nu afgesloten, omdat er – aldus Page Sixe – niets in de berichten stond waarvoor Adams aangeklaagd kon worden. Ryan Adams bracht onlangs zijn nieuwe album Wednesdays uit, zijn eerste sinds hij werd geconfronteerd met de beschuldigingen. Lees hier onze recensie.

Heeft Ryan Adams een soort tbs-versie van een Berufsverbot? OOR’s huisanalist zoekt antwoorden in een essay over cancel culture, lees hier.

DE NIEUWE OOR IS UIT!

Bestel ‘m hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Krijg een gratis lp-pakket bij je OOR-abonnement
bij een half jaar

Krijg een gratis lp-pakket bij je OOR-abonnement

Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze muziekpakket uit. We hebben de ...
OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment
Elftal

OOR Elftal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen volgens de redactie. Dit is ...
But Here We Are
album
Foo Fighters

But Here We Are

Twijfelde iemand eraan of deze plaat er überhaupt zou komen na het plotselinge overlijden van drummer Taylor Hawkins vorig jaar? ...

Onderzoek naar misbruik door Ryan Adams gestaakt (nieuws) | OOR