nieuws

Onderzoek naar misbruik door Ryan Adams gestaakt

Ryan Adams wordt niet langer verdacht van het seksueel misbruik van een minderjarig meisje. FBI deed vorig jaar onderzoek naar intensief sms-contact tussen hem en een veertienjarige, maar komt tot de conclusie dat hij de wet niet heeft overtreden.

Het was een van de meest in het oog springende aantijgingen in een New York Times-artikel uit 2019, waarin meerdere vrouwen – waaronder zijn ex Mandy Moore en Phoebe Bridgers – de singer-songwriter beschuldigden van emotioneel en psychologisch misbruik, intimidatie, ongepast en manipulatief gedrag.

De nu 22-jarige muzikante Ava (wiens tweede naam gebruikt werd omdat ze minderjarig was ten tijden van de aantijgingen) had vanaf haar veertiende contact met Ryan Adams. De Times schreef 3217 sms’jes gezien te hebben die Adams, de toen nog minderjarige, Ava stuurde. De berichten variëren van teksten waarin Adams zegt dat men hem zou vergelijken met R. Kelly als de berichten openbaar zouden worden, tot berichten waarin de zanger expliciet vraagt of het meisje zichzelf wil betasten. De twee hebben elkaar nooit echt ontmoet.

Vanwege de leeftijd van het meisje deed de FBI onderzoek naar de zaak. Dat is nu afgesloten, omdat er – aldus Page Sixe – niets in de berichten stond waarvoor Adams aangeklaagd kon worden. Ryan Adams bracht onlangs zijn nieuwe album Wednesdays uit, zijn eerste sinds hij werd geconfronteerd met de beschuldigingen. Lees hier onze recensie.

Heeft Ryan Adams een soort tbs-versie van een Berufsverbot? OOR’s huisanalist zoekt antwoorden in een essay over cancel culture, lees hier.

DE NIEUWE OOR IS UIT!

Bestel ‘m hier.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen lp of cd-pakket!
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen lp of cd-pakket!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Isles
album
Bicep

Isles

Vier jaar geleden viel de wereld als een blok voor Bicep, en dan vooral voor die belachelijk aanstekelijke hit Glue ...

Onderzoek naar misbruik door Ryan Adams gestaakt (nieuws) | OOR