nieuws

Feeders nieuwe album heet Generation Freakshow

De alternatieve rockers van Feeder hebben de titel van hun nieuwe album aangekondigd. Generation Freakshow moet de eerste nieuwe plaat worden sinds de release van Renegades vorig jaar. Het album moet op 26 maart te krijgen zijn op cd, (retro) cassettebandje en – in een gelimiteerde oplage – op 7 -inch vinyl. Het nieuwe album zal naast het nieuwe werk van Feeder een aantal niet eerder uitgebrachte b-sides bevatten.

De band, bestaande uit Grant Nicholas en Taka Hirose en live aangevuldt met drummer Karl Brazil, is de afgelopen weken al druk bezig geweest de nieuwe single Borders onder de aandacht van het publiek te krijgen door korte teaserfilmpjes uit te brengen. Erg veel valt uit deze korte preview nog niet af te leiden. De eerste single van het nieuwe album verschijnt op 29 januari.

Bij het nieuwe album hoort uiteraard ook een tour. Deze is voorlopig beperkt tot het Verenigd Koninkrijk. Zelf heeft de band het over een comeback tour, wat vooral een promotiestunt lijkt te zijn, gezien het vorige album net een jaar oud is. Tourdata in Nederland zijn nog niet aangekondigd. Vorig jaar was het duo uit Wales nog te zien in de Melkweg, waar ze OOR’s Tim Veerwater niet omver wisten te blazen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic
festival

Doorweekt maar hele­maal in het moment op TW Classic

Voor festivalbezoekers die gelukszoekers zijn viel er zaterdag wel heel veel te halen op TW Classic. Wat kan een dagje ...
George Kooymans: 'Jullie zijn nog niet van me af'
interview
golden earring

George Kooymans: ‘Jullie zijn nog niet van me af’

‘Met George!’, klinkt het monter, aan de andere kant van de lijn. Slechts eenmaal ging de telefoon over en de ...
Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso
concert
the special

Fans trekken The Specials erdoorheen in Paradiso

Nee, de voortekenen zijn niet echt heel goed te noemen. Sterker, we houden een beetje ons hart vast voor het ...

Feeders nieuwe album heet Generation Freakshow (nieuws) | OOR