nieuws

Feeders nieuwe album heet Generation Freakshow

De alternatieve rockers van Feeder hebben de titel van hun nieuwe album aangekondigd. Generation Freakshow moet de eerste nieuwe plaat worden sinds de release van Renegades vorig jaar. Het album moet op 26 maart te krijgen zijn op cd, (retro) cassettebandje en – in een gelimiteerde oplage – op 7 -inch vinyl. Het nieuwe album zal naast het nieuwe werk van Feeder een aantal niet eerder uitgebrachte b-sides bevatten.

De band, bestaande uit Grant Nicholas en Taka Hirose en live aangevuldt met drummer Karl Brazil, is de afgelopen weken al druk bezig geweest de nieuwe single Borders onder de aandacht van het publiek te krijgen door korte teaserfilmpjes uit te brengen. Erg veel valt uit deze korte preview nog niet af te leiden. De eerste single van het nieuwe album verschijnt op 29 januari.

Bij het nieuwe album hoort uiteraard ook een tour. Deze is voorlopig beperkt tot het Verenigd Koninkrijk. Zelf heeft de band het over een comeback tour, wat vooral een promotiestunt lijkt te zijn, gezien het vorige album net een jaar oud is. Tourdata in Nederland zijn nog niet aangekondigd. Vorig jaar was het duo uit Wales nog te zien in de Melkweg, waar ze OOR’s Tim Veerwater niet omver wisten te blazen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Oliver ...
Een baanbrekende hype viel moeilijk te spotten op ESNS 2023
festival

Een baanbrekende hype viel moeilijk te spotten op ESNS 2023

ESNS is al jaren het paradepaardje van Groningen, dat muzikaal talent over heel Europa verzamelt en een plekje geeft in ...
Pinkpop kondigt nog eens 17 nieuwe namen aan
nieuwe namen

Pinkpop kondigt nog eens 17 nieuwe namen aan

Onder andere Warpaint, The Haunted Youth en Tom Odell komen naar Landgraaf. Eerder werden P!NK, Robbie Williams en RHCP al ...

Feeders nieuwe album heet Generation Freakshow (nieuws) | OOR