nieuws

Feeders nieuwe album heet Generation Freakshow

De alternatieve rockers van Feeder hebben de titel van hun nieuwe album aangekondigd. Generation Freakshow moet de eerste nieuwe plaat worden sinds de release van Renegades vorig jaar. Het album moet op 26 maart te krijgen zijn op cd, (retro) cassettebandje en – in een gelimiteerde oplage – op 7 -inch vinyl. Het nieuwe album zal naast het nieuwe werk van Feeder een aantal niet eerder uitgebrachte b-sides bevatten.

De band, bestaande uit Grant Nicholas en Taka Hirose en live aangevuldt met drummer Karl Brazil, is de afgelopen weken al druk bezig geweest de nieuwe single Borders onder de aandacht van het publiek te krijgen door korte teaserfilmpjes uit te brengen. Erg veel valt uit deze korte preview nog niet af te leiden. De eerste single van het nieuwe album verschijnt op 29 januari.

Bij het nieuwe album hoort uiteraard ook een tour. Deze is voorlopig beperkt tot het Verenigd Koninkrijk. Zelf heeft de band het over een comeback tour, wat vooral een promotiestunt lijkt te zijn, gezien het vorige album net een jaar oud is. Tourdata in Nederland zijn nog niet aangekondigd. Vorig jaar was het duo uit Wales nog te zien in de Melkweg, waar ze OOR’s Tim Veerwater niet omver wisten te blazen.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021
eindlijst 2021

OOR’s Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021

'Sometimes I Might Be Introvert' van Little Simz is door de Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van 2021 ...
De speciale kerst-<span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR shop

De speciale kerst-OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Met Barry Hay (door Bart Chabot en Anton Corbijn), Warren Ellis, Froukje, Rico, Bill Callahan & Bonnie ‘Prince’ Billy, Neil ...
Yous & Yay over OOR's Eindlijst: 'Nee, dit is geen beste plaat'
interview

Yous & Yay over OOR’s Eindlijst: ‘Nee, dit is geen beste plaat’

‘Wat doe je op een dag?’ Het is de inmiddels beruchte openingsvraag waarmee Yous en Yay, ofwel Sef en Faberyayo, ...

Feeders nieuwe album heet Generation Freakshow (nieuws) | OOR