nieuws

Film John Lennon en Yoko Ono aangekondigd

Het liefdesleven van John Lennon en Yoko Ono verschijnt binnenkort op het witte doek. Het project wordt geproduceerd door Michael de Luca die eerder films als Captain Philips en The Social Network voor zijn rekening nam. Samen met Yoko Ono en schrijver Anthony McCarten werkt hij aan het nog titelloze filmproject.

Wanneer de opnames van start gaan is nog niet bekend. De Luca weet al wel wat hij met de film wil overbrengen. ‘Het verhaal focust zich op relevante thema’s zoals liefde, moed en activisme in Amerika. De film heeft het doel om jongeren te inspireren om voor hun eigen ideale wereldvisie op te komen’, zegt de producent.

Lennon en Ono ontmoeten elkaar voor het eerst in 1966, toen Ono een kunsttentoonstelling opende in Londen. Op dat moment was de Beatle nog getrouwd met zijn toenmalige vrouw, waar hij in 1968 van scheidde. Een jaar later stapte hij in het huwelijksbootje met Ono waarmee hij elf jaar samen was voordat hij in 1980 werd neergeschoten. De relatie van de twee wordt nog altijd gezien als het begin van het einde van The Beatles.

Foto: Nationaal Archief, Den Haag (CC) 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld
concert

Bospop slotdag: Een kwestie van geduld

Van de 39ste editie van het driedaagse Bospop blijkt met name de afsluitende zondag populair, die dus vlotjes uitverkoopt, niet ...
WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar
concert

WOO HAH!: De grootste turn up van het jaar

Wat doe je als je zelf eigenlijk te oud bent voor een festival, en zoonlief te jong? Dan ga je ...
North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe
concert
Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3: Kamasi Washington, Gladys Knight, Janelle Monáe

North Sea Jazz dag 3, op papier een dag vol bewezen klappers. Kamasi Washington: altijd machtig. Janelle Monáe: altijd een ...

Film John Lennon en Yoko Ono aangekondigd (nieuws) | OOR