nieuws

Film John Lennon en Yoko Ono aangekondigd

Het liefdesleven van John Lennon en Yoko Ono verschijnt binnenkort op het witte doek. Het project wordt geproduceerd door Michael de Luca die eerder films als Captain Philips en The Social Network voor zijn rekening nam. Samen met Yoko Ono en schrijver Anthony McCarten werkt hij aan het nog titelloze filmproject.

Wanneer de opnames van start gaan is nog niet bekend. De Luca weet al wel wat hij met de film wil overbrengen. ‘Het verhaal focust zich op relevante thema’s zoals liefde, moed en activisme in Amerika. De film heeft het doel om jongeren te inspireren om voor hun eigen ideale wereldvisie op te komen’, zegt de producent.

Lennon en Ono ontmoeten elkaar voor het eerst in 1966, toen Ono een kunsttentoonstelling opende in Londen. Op dat moment was de Beatle nog getrouwd met zijn toenmalige vrouw, waar hij in 1968 van scheidde. Een jaar later stapte hij in het huwelijksbootje met Ono waarmee hij elf jaar samen was voordat hij in 1980 werd neergeschoten. De relatie van de twee wordt nog altijd gezien als het begin van het einde van The Beatles.

Foto: Nationaal Archief, Den Haag (CC) 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome
concert

Muse zit vast in z’n eigen spelletje, blijkt in Ziggo Dome

De reguliere ‘stadionshow’ van Muse in het Nijmeegse Goffertpark is nog geen drie maanden geleden, maar voor Nederland heeft de ...
Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker
nieuws

Daniel Johnston (1961-2019): als een bang kind in het donker

Daniel Johnston, held van vele beautiful freaks in de popmuziek, is overleden aan een hartaanval. Dat nieuws bracht de lokale krant ...
Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden
concert

Ayreon in 013: kasteelheer Lucassen verbindt werelden

Zijn glimlach aan het eind van de avond had niet breder kunnen zijn. Het was er een van grote tevredenheid ...

Film John Lennon en Yoko Ono aangekondigd (nieuws) | OOR