nieuws

Fiona Apple krijgt hoogste score ooit op Metacritic

Metacritic, de bekende website die het gemiddelde oordeel van albumrecensies berekend, heeft een nieuwe nummer 1 in zijn top 100 aller tijden. Fiona Apple’s Fetch The Bolt Cutters krijgt een ongeëvenaarde 10 van de verzamelde recensenten.

Het cijfer is gebaseerd op de score van 24 internationale, voornamelijk Engelstalige media. In de top tien vinden we verder onder andere SM!LE , het verloren Beach Boys-album dat Brian Wilson in 2004 pas afmaakte, To Pimp A Butterfly (2015) en DAMN (2017) van Kendrick Lamar, Ghosteen (2019) van Nick Cave and the Bad Seeds en Stankonia (2000) van Outkast. Metacritic houdt sinds 1999 de scores bij.

Fetch The Bolt Cutters is het eerste album van Fiona Apple in acht jaar. Lees hier onze recensie van de plaat en check hier onze favoriete tracks van ‘sullen girl’ Fiona.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

'Voorlopig is ons livecircuit even helemaal Dutch'
muziek in coronatijd

‘Voorlopig is ons livecircuit even helemaal Dutch’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist en mede-thuisblijver Hooijer de ontwikkelingen in ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Notes On A Conditional Form
album
The 1975

Notes On A Conditional Form

Het moge duidelijk zijn dat het ontstaan én de rappe verspreiding van het coronavirus een van de eerste grote, voor ...

Fiona Apple krijgt hoogste score ooit op Metacritic (nieuws) | OOR