nieuws

FM-FREQUENTIE ARROW CLASSIC ROCK JAAGT MARKTAANDEEL OMHOOG

Intomart heeft de luistercijfers van het Continu LuisterOnderzoek (CLO) over de periode juni-juli 2007 bekend gemaakt. En die meting hield extreem goed nieuws in voor ARROW CLASSIC ROCK.

De nieuwste luistercijfers laten namelijk zien dat Arrow Classic Rock groeit in vrijwel alle doelgroepen. De leeftijd 20-34 jaar laat een stijging zien van 78% en zelfs de leeftijd 20-49 jaar – waarin Arrow al goed vertegenwoordigd was – een stijging van 35%. Die stijging was nog sterker in de leeftijdscategorie Man 20-49 jaar (+ 45%). De hoogste stijging was meetbaar in de welstandsklasse AB1 20-49 jaar (maar liefst 79%) en B2B (nog eens 60%).

Arrow is hier uiteraard bijzonder blij mee. Want stijging is goed, maar bovendien zijn deze plussen ook nog eens behaald in de core-doelgroepen van Arrow. Hierdoor blijft de selectiviteit van Arrow in alle 20-49 jr-doelgroepen (AB1, Man, AB1, etc.) veel hoger dan gemiddeld. Hoewel dit pas de eerste meting was na het ingaan van de nieuwe FM-frequentie van Arrow Classic Rock onderstreept het voor de zender dat Arrow Classic Rock de nummer 1 is in rockmuziek! Men verwacht dat de zender de komende maanden flink zal doorstijgen.

Intomart GfK had nog meer prettig nieuws voor Arrow in petto. Want ook Arrow Jazz FM is in haar doelgroepen gestegen. Bijvoorbeeld 20-34 jr (+ 125%), 20-49 jr (+ 33%), AB1 20-49 jr (40%) en B2B (+ 30%). De zender behoudt ook haar positie in de top 3 van meest selectieve zenders voor het bereiken van de AB1- en B2B-doelgroepen. Opvallend blijft ook de positie van Arrow Jazz FM in Nielsen 1 en 2; de zender wordt met name in de Randstad goed beluisterd. Wij feliciteren onze vrienden van Arrow van harte.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst 2019: Lana Del Rey maakt album van het jaar
eindlijst

OOR’s Eindlijst 2019: Lana Del Rey maakt album van het jaar

Norman Fucking Rockwell! van Lana Del Rey is door de verzamelde Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van het ...
De 100 beste songs & tracks van 2019 (volgens OOR's Koen Poolman)
nieuws

De 100 beste songs & tracks van 2019 (volgens OOR’s Koen Poolman)

Volgende week maken we OOR's Eindijst bekend: de 20 beste albums van 2019. Als voorpret slingeren we alvast 2 x ...
Pink Floyd's 'Later Years': de derde incarnatie van de symfonische reus
achtergrond

Pink Floyd’s ‘Later Years’: de derde incarnatie van de symfonische reus

Goed nieuws en slecht nieuws: Pink Floyd leeft nog, maar niet lang meer, zo leren we uit de titel The ...

FM-FREQUENTIE ARROW CLASSIC ROCK JAAGT MARKTAANDEEL OMHOOG (nieuws) | OOR