nieuws

FM-FREQUENTIE ARROW CLASSIC ROCK JAAGT MARKTAANDEEL OMHOOG

Intomart heeft de luistercijfers van het Continu LuisterOnderzoek (CLO) over de periode juni-juli 2007 bekend gemaakt. En die meting hield extreem goed nieuws in voor ARROW CLASSIC ROCK.

De nieuwste luistercijfers laten namelijk zien dat Arrow Classic Rock groeit in vrijwel alle doelgroepen. De leeftijd 20-34 jaar laat een stijging zien van 78% en zelfs de leeftijd 20-49 jaar – waarin Arrow al goed vertegenwoordigd was – een stijging van 35%. Die stijging was nog sterker in de leeftijdscategorie Man 20-49 jaar (+ 45%). De hoogste stijging was meetbaar in de welstandsklasse AB1 20-49 jaar (maar liefst 79%) en B2B (nog eens 60%).

Arrow is hier uiteraard bijzonder blij mee. Want stijging is goed, maar bovendien zijn deze plussen ook nog eens behaald in de core-doelgroepen van Arrow. Hierdoor blijft de selectiviteit van Arrow in alle 20-49 jr-doelgroepen (AB1, Man, AB1, etc.) veel hoger dan gemiddeld. Hoewel dit pas de eerste meting was na het ingaan van de nieuwe FM-frequentie van Arrow Classic Rock onderstreept het voor de zender dat Arrow Classic Rock de nummer 1 is in rockmuziek! Men verwacht dat de zender de komende maanden flink zal doorstijgen.

Intomart GfK had nog meer prettig nieuws voor Arrow in petto. Want ook Arrow Jazz FM is in haar doelgroepen gestegen. Bijvoorbeeld 20-34 jr (+ 125%), 20-49 jr (+ 33%), AB1 20-49 jr (40%) en B2B (+ 30%). De zender behoudt ook haar positie in de top 3 van meest selectieve zenders voor het bereiken van de AB1- en B2B-doelgroepen. Opvallend blijft ook de positie van Arrow Jazz FM in Nielsen 1 en 2; de zender wordt met name in de Randstad goed beluisterd. Wij feliciteren onze vrienden van Arrow van harte.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

The Libertines
Club OOR
The Libertines

The Libertines

Lees alle inter­views, achter­grond­verhalen, recensies, columns en agenda­tips van OOR nu ook op OOR.NL. Exclusief voor abonnees. ABONNEE EN WIL ...
Nick Cave and the Bad Seeds naar Ziggo Dome en Sportpaleis
nieuws

Nick Cave and the Bad Seeds naar Ziggo Dome en Sportpaleis

Nick Cave gaat - naast zijn eerder aangekondigde Conversation-avonden - op tournee met de Bad Seeds in 2020. Op 29 ...
OOR viert zijn 1000e editie! Een historie in honderdtallen
nieuws

OOR viert zijn 1000e editie! Een historie in honderdtallen

Duizend bommen en granaten, het is zover! Zo luidde ongeveer de vreugdekreet afgelopen zomer, toen een vage notie (‘Zouden we ...

FM-FREQUENTIE ARROW CLASSIC ROCK JAAGT MARKTAANDEEL OMHOOG (nieuws) | OOR