nieuws

Foo Fighters delen nieuwe single 'Waiting On A War'

Foo Fighters hebben hun nieuwste single Waiting On A War gedeeld, de laatste track van het aanstaande tiende studioalbum Medicine At Midnight, dat op 5 februari zal verschijnen. Je kunt het nieuwe nummer hieronder beluisteren.

‘Als kind dat opgroeide in de buitenwijken van Washington D.C., was ik altijd bang voor oorlog’, schrijft Dave Grohl over de inhoud van het nummer. ‘Ik had nachtmerries van raketten in de lucht en soldaten in mijn achtertuin, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de politieke spanning van de vroege jaren tachtig en mijn nabijheid van het Capitool van de Natie. Mijn jeugd bracht ik door in de donkere wolk van een uitzichtloze toekomst.’

Medicine At Midnight, zoals de tiende Foos gaat heten, is een plaat als een pretpark: van ouderwetse rollercoaster tot breakdancer tot spookhuis. En over spookhuizen gesproken: de band streek neer in een haunted mansion in de heuvels boven Los Angeles, met een wel héél mysterieuze in-house producer.

Eerder werden we al verrast door eerste single Shame Shame, dansbaar en poppy, dat nog meer aan Fame deed denken dan aan de Bowie-klassieker waar eerder over werd gesproken als referentie, Let’s Dance.

In de volgende OOR meer over de nieuwe avonturen van de Foo Fighters, want opperhoofd Dave meldde zich reeds via Zoom. This is a videocall! 

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen lp of cd-pakket!
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen lp of cd-pakket!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Shame, ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van deze maand

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
Isles
album
Bicep

Isles

Vier jaar geleden viel de wereld als een blok voor Bicep, en dan vooral voor die belachelijk aanstekelijke hit Glue ...

Foo Fighters delen nieuwe single 'Waiting On A War' (nieuws) | OOR