nieuws

Foo Fighters halen woede van anti-vaxxers op de hals

Bij het eerste Foo Fighters-concert in ruim een jaar werd geprotesteerd door anti-vaxxers. Een groep onder leiding van acteur Ricky Schroder (o.a. van de serie 24) dook dinsdag op bij een show in Californië.

Foto Paul Barendregt

De protestgroep is boos omdat Dave Grohl en zijn band een vaccinatiebewijs eisen van hun bezoekers. Op videobeelden zijn borden te zien met teksten als ‘Stop the Hate in the Vaccine Debate’ en ‘Modern Segregation’. Ricky Schroder omschreef Grohl als een ‘pharma sell-out’ en een ‘ignorant punk’.

Foo Fighters speelden een intieme show in popzaal The Canyon in Agoura Hills. Zondag staat er nog een veel grotere show gepland in het New Yorkse Madison Square Garden, waar 20.000 gevaccineerde bezoekers welkom zijn. Volgens de protesteerders is dit discriminatie.

De Foo Fighters, die nog niet hebben gereageerd op de protesten, hebben meerdere grote optredens in Amerika gepland voor juli. Europese shows om de release van Medicine At Midnight (2021) te vieren zijn nog niet aangekondigd.

Dave Grohl bracht onlangs de film What Drives Us uit, over de romantiek van het tourleven in een veel te krap busje. Lees hier onze recensie.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Foo Fighters delen discoplaat met Bee Gees-covers
luisteren

Foo Fighters delen discoplaat met Bee Gees-covers

De Foo Fighters hebben het debuut van de Dee Gees gedeeld. Op het album 'Hail Satin' spelen Dave Grohl en ...
Eric Clapton: 'Vaccinatiebewijs is discriminatie'
nieuws

Eric Clapton: ‘Vaccinatiebewijs is discriminatie’

Eric Clapton weigert optredens in zalen waar alleen bezoekers met een vaccinatiebewijs binnen mogen. Hij noemt de maatregelen discriminerend ...
Pukkelpop 2021 gaat toch niet door: 'Onmogelijk'
nieuws

Pukkelpop 2021 gaat toch niet door: ‘Onmogelijk’

Pukkelpop 2021 gaat niet door. De organisatie ziet geen mogelijkheid om het festival te organiseren met de huidige coronaregels in ...

Foo Fighters halen woede van anti-vaxxers op de hals (nieuws) | OOR