nieuws

Foo Fighters halen woede van anti-vaxxers op de hals

Bij het eerste Foo Fighters-concert in ruim een jaar werd geprotesteerd door anti-vaxxers. Een groep onder leiding van acteur Ricky Schroder (o.a. van de serie 24) dook dinsdag op bij een show in Californië.

Foto Paul Barendregt

De protestgroep is boos omdat Dave Grohl en zijn band een vaccinatiebewijs eisen van hun bezoekers. Op videobeelden zijn borden te zien met teksten als ‘Stop the Hate in the Vaccine Debate’ en ‘Modern Segregation’. Ricky Schroder omschreef Grohl als een ‘pharma sell-out’ en een ‘ignorant punk’.

Foo Fighters speelden een intieme show in popzaal The Canyon in Agoura Hills. Zondag staat er nog een veel grotere show gepland in het New Yorkse Madison Square Garden, waar 20.000 gevaccineerde bezoekers welkom zijn. Volgens de protesteerders is dit discriminatie.

De Foo Fighters, die nog niet hebben gereageerd op de protesten, hebben meerdere grote optredens in Amerika gepland voor juli. Europese shows om de release van Medicine At Midnight (2021) te vieren zijn nog niet aangekondigd.

Dave Grohl bracht onlangs de film What Drives Us uit, over de romantiek van het tourleven in een veel te krap busje. Lees hier onze recensie.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De nieuwe <span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
oor-shop

De nieuwe OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

De nieuwe OOR is uit! Met Editors, Wilco, Tamino, Alex G, Porcupine Tree, Oasis, DJ St. Paul, Cesar Zuiderwijk, Nits, Popronde 2022 ...
EBM
album
Editors

EBM

Het prikkelendste verhaal rond de zesde Editors-plaat Violence (2018) was dat Tom Smith en consorten de productionele hulp hadden ingeroepen ...
'Vieze Asbak, Natte Visstick... dat zijn de hypenamen'
column
klaas knooihuizen

‘Vieze Asbak, Natte Visstick… dat zijn de hypenamen’

'Getreiter en genialiteit gaan uitstekend samen bij de meme­techno van Gladde Paling en Natte Visstick', schrijft colum­nist Klaas Knooiihuizen ...

Foo Fighters halen woede van anti-vaxxers op de hals (nieuws) | OOR