nieuws

Foo Fighters delen namen voor Taylor Hawkins-tribute

De Foo Fighters spelen in september twee tributeshows voor hun overleden drummer Taylor Hawkins. Inmiddels heeft de band de eerste namen aangekondigd voor deze ‘all-star shows’. In het Londense Wembley Stadion (3 september) zijn onder andere Liam Gallagher, Josh Homme en Brian May en Roger Taylor van Queen te gast.

De laatste twee speelden al eerder een grote tributeshow in Wembley met de beroemde Freddie Mercury Tribute in 1992. Tijdens het concert voor Hawkins zullen ook Chrissie Hynde, Geddy Lee en Alex Lifeson van Rush, Supergrass en Mark Ronson op het podium verschijnen.

Op 27 september is er nog een concert in Los Angeles, hier spelen Miley Cyrus, Joan Jett, Alanis Morissette (voormalige bandmaat van Hawkins), Stewart Copeland van The Police en Wolfgang Van Halen (zoon van). Josh Homme, Mark Ronson en de twee Queen-bandleden zijn ook bij deze show.

Alle opbrengsten gaan naar een goed doel. Het is nog niet bekend of de twee shows ook worden uitgezonden via online livestream of tv.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 36 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 36 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je vinyl. Met nieuwe lp's van King Of ...
Hit Me Hard And Soft
pop
Billie Eilish

Hit Me Hard And Soft

Hit Me Hard and Soft – waar hebben we dat eerder gehoord? Ik moest zomaar denken aan de titeluitleg van ...
TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows
jubileum

TivoliVredenburg 10 jaar: een terugblik in 10 onvergetelijke shows

TivoliVredenburg opende tien jaar geleden haar deuren. We vieren het verjaardags­feestje mee met een terugblik in tien memorabele concerten ...

Foo Fighters delen namen voor Taylor Hawkins-tribute