nieuws
Punk

Fucked Up komt met nieuwe single

De Canadese punk-trots Fucked Up keert dit jaar terug met het album Glass Boys. De derde single van die plaat is verschenen: Sun Glass. Luister er hieronder naar.

Eerder verschenen al de nummers Led By Hand, een samenwerking met Dinosaur Jr.’s J. Mascis en Paper The House van het vierde album van Fucked Up. Volgens gitarist Mike Haliechuk gaat de nieuwe langspeler over ‘opgroeien, en de tweede jeugd van volwassenen. Over de verantwoordelijkheden van adolescenten en de onzekerheden die dit met zich meebrengt. Maar ook over onze band die al zo’n dertien jaar bij elkaar is.’ Hij voegt er wel aan toe dat het ‘geen depressieve plaat wordt, maar eentje die juist het leven omarmt’.

Glass Boys verschijnt op 3 juni. Fucked Up is die maand te zien op Best Kept Secret in Hilvarenbeek. Zowel weekendkaarten als dagkaarten zijn nog verkrijgbaar via de website van het festival.

Foto: George Ko

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van februari

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Get Lucky': hoe de robots menselijke trekjes kregen
achtergrond

‘Get Lucky’: hoe de robots menselijke trekjes kregen

Dat Daft Punk nog eens dé hit van het nieuwe millennium zou maken, stond al in de sterren geschreven. En ...
Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!
abo-actie

Voor slechts 2,95 euro lees je alles van OOR digitaal!

Neem nu een abonnement op OOR.NL Premium en krijg de eerste maand gratis! Daarna betaal je €2,95 per maand (maandelijks ...

Fucked Up komt met nieuwe single (nieuws) | OOR