nieuws
Punk

Fucked Up komt met nieuwe single

De Canadese punk-trots Fucked Up keert dit jaar terug met het album Glass Boys. De derde single van die plaat is verschenen: Sun Glass. Luister er hieronder naar.

Eerder verschenen al de nummers Led By Hand, een samenwerking met Dinosaur Jr.’s J. Mascis en Paper The House van het vierde album van Fucked Up. Volgens gitarist Mike Haliechuk gaat de nieuwe langspeler over ‘opgroeien, en de tweede jeugd van volwassenen. Over de verantwoordelijkheden van adolescenten en de onzekerheden die dit met zich meebrengt. Maar ook over onze band die al zo’n dertien jaar bij elkaar is.’ Hij voegt er wel aan toe dat het ‘geen depressieve plaat wordt, maar eentje die juist het leven omarmt’.

Glass Boys verschijnt op 3 juni. Fucked Up is die maand te zien op Best Kept Secret in Hilvarenbeek. Zowel weekendkaarten als dagkaarten zijn nog verkrijgbaar via de website van het festival.

Foto: George Ko

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment
11-tal

OOR 11-tal: dit zijn de beste albums van het moment

Elke maand selecteren we de beste en belangrijkste albums van het moment. Een elftal niet te missen platen, hand-picked door de ...
'Oudere blanke mannen zijn weer de dommeriken'
muziek in coronatijd

‘Oudere blanke mannen zijn weer de dommeriken’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Fucked Up komt met nieuwe single (nieuws) | OOR