nieuws

Gene Simmons wil patent op duivels gebaar

Het wordt gebruikt in gebarentaal, stamt volgens Wikipedia al uit 500 voor Christus, maar volgens Kiss-bassist Gene Simmons heeft hij het toch echt zelf bedacht: de duivelshoorntjes die onlosmakelijk met rock verbonden zijn.

Volgens Simmons werd het handgebaar voor het eerst in gebruik genomen op 14 november in 1974, precies ten tijde van de Hotter Than Hell tour van Kiss. Reporters uit LA zijn erachter gekomen dat hij op vrijdag 9 juni patent heeft aangevraagd op het handgebaar. Echt waar.

Er zijn echter wat obstakels te overkomen. Allereerst is het gebaar al gewoon in gebruik bij de Amerikaanse gebarentaal, waar het ‘ik hou van je’ betekent. Volgens The New York Post wordt het gebaar in bepaalde culturen gebruikt om een man er subtiel op te wijzen dat zijn vrouw het met een ander doet. Daarnaast gooit de albumcover van Yellow Submarine/Eleanor Rigby van the Beatles uit 1966 aardig wat roet in het eten. John Lennon is hierop te zien terwijl ie het handgebaar doet.

Mocht Gene Simmons patent krijgen op het gebaar, dan is het nog maar de vraag in hoeverre hij zijn rechten op het gebaar kan bewerkstelligen. Misschien kan hij beter patent op zijn tong aanvragen…

Foto: Dimitri Hakke

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

concert
Ryan Adams

Flitsende Ryan Adams kan geen flits verdragen

Bij de merch verkopen ze een linnen tas met de tekst ‘I love Ryan Adams because I love Satan’. Die ...
blog

Mijn 25 jaar Lowlands

25 jaar Lowlands – dat schreeuwt zo vlak voor de aftrap om een terugblik. Op mijn vakantieadres heb ik er ...
concert
Megadeth

De muzikale overtuiging van Megadeth

Naar aanleiding van het optreden dat Megadeth op zondag 6 augustus gaf als onderdeel van de Lokerse Feesten schreef OOR-collega ...