nieuws

Gene Simmons wil patent op duivels gebaar

Het wordt gebruikt in gebarentaal, stamt volgens Wikipedia al uit 500 voor Christus, maar volgens Kiss-bassist Gene Simmons heeft hij het toch echt zelf bedacht: de duivelshoorntjes die onlosmakelijk met rock verbonden zijn.

Volgens Simmons werd het handgebaar voor het eerst in gebruik genomen op 14 november in 1974, precies ten tijde van de Hotter Than Hell tour van Kiss. Reporters uit LA zijn erachter gekomen dat hij op vrijdag 9 juni patent heeft aangevraagd op het handgebaar. Echt waar.

Er zijn echter wat obstakels te overkomen. Allereerst is het gebaar al gewoon in gebruik bij de Amerikaanse gebarentaal, waar het ‘ik hou van je’ betekent. Volgens The New York Post wordt het gebaar in bepaalde culturen gebruikt om een man er subtiel op te wijzen dat zijn vrouw het met een ander doet. Daarnaast gooit de albumcover van Yellow Submarine/Eleanor Rigby van the Beatles uit 1966 aardig wat roet in het eten. John Lennon is hierop te zien terwijl ie het handgebaar doet.

Mocht Gene Simmons patent krijgen op het gebaar, dan is het nog maar de vraag in hoeverre hij zijn rechten op het gebaar kan bewerkstelligen. Misschien kan hij beter patent op zijn tong aanvragen…

Foto: Dimitri Hakke

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Gratis vinyl bij een abonnement op <span class="oor">OOR</span> (vanaf 34 euro)!
abo-actie

Gratis vinyl bij een abonnement op OOR (vanaf 34 euro)!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Arcade ...
Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven
festival

Hear Hear! laat oude Pukkelpop­tijden herleven

'Goedemiddag Pukkelpop!' Zo verwelkomt presentator Luc Janssen opzettelijk de vroege oudere jongeren in de tent genaamd YEAH YEAH, een van ...
Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard
concert

Pixies in Melkweg: het wachten en zweten waard

Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De twee concerten die Pixies deze week in de Melkweg geven ...

Gene Simmons wil patent op duivels gebaar (nieuws) | OOR