nieuws

Gezocht: redactiestagiair(e)

Wil jij stage lopen bij het grootste en beste muziekmagazine van de lage landen? Grijp dan nu je kans! OOR is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode van 1 september 2017 t/m 1 december 2017.  Interesse? Lees dan snel verder!

OOR is al 45 jaar hét muziekmagazine van Nederland. Wat op 1 april 1971 begon als een tweewekelijkse krant (!) is anno 2017 uitgegroeid tot hét maandelijkse lijfblad voor iedereen die zich meer dan gemiddeld interesseert voor popmuziek.

OOR geldt als autoriteit en smaakmaker: afgelopen jaar hebben wij bijvoorbeeld exclusieve interviews gehad met grootheden als Arcade Fire, Muse, Queens Of The Stone Age en Foo Fighters. Daarnaast signaleren wij elke maand een rits nieuwe bands voor onze lezers, besteden we aandacht aan de helden van weleer en alles wat daar tussen valt.

Takenpakket
– Voor het blad zal je artiesten interviewen, albumrecensies schrijven en kortere berichten maken.
– Je bent dagelijks betrokken bij OOR.nl. De site moet natuurlijk voorzien worden van (nieuws)berichten en je mag voor ons verslag doen van te gekke concerten.
– Alles wat verder voorbij komt. Kom vooral met eigen ideeën!

Profiel
– HBO/WO werk- en denkniveau.
– Je vreet alles wat met muziek te maken heeft, bent op de hoogte van de laatste onwikkelingen en bezoekt geregeld concerten en festivals.
– Je volgt bij voorkeur een journalistieke opleiding of hebt die in het verleden gevolgd. Let op: dit is geen vereiste. Als jij talent hebt en op eigen houtje al over popmuziek schrijft voor een weblog of iets dergelijks dan doen wij niet moeilijk.
– Je houdt je bezig met sociale media als Facebook en/of Twitter en je vindt Spotify de beste uitvinding sinds gesneden brood.
– Je bent van 1 september t/m 1 december fulltime beschikbaar. Je hoeft niet elke dag op de redactie aanwezig te zijn, in principe kun je de helft van de tijd vanuit huis werken

Reactie
Interesse? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail met je gegevens, een motivatie, je CV,  je persoonlijke top 10 van beste albums van het afgelopen jaar en wat voorbeelden van je schrijfsels. Je mail mag naar onze Tim Veerwater: tim@oor.nl o.v.v. ‘stage’. Tot in september?

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

<span class="club">Club</span> <span class="oor">OOR</span> was op Pinkpop
nieuws

Club OOR was op Pinkpop

OOR was op Pinkpop! We waren er met een eigen Club OOR-stand, waar verschillende artiesten langskwamen om een krabbel uit te ...
Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand
concert

Pinkpop dag 3: van de roze hoed en de zwarte rand

De 49ste editie van Pinkpop vond dit weekend weer plaats in Landgraaf en OOR was alle drie de dagen van ...
Roger Waters maakt indruk, vooral na de pauze
concert
Roger Waters

Roger Waters maakt indruk, vooral na de pauze

Hij is zeker niet de meest spraakmakende artiest ter wereld, toch gaan controverse en Roger Waters prima hand in hand ...

Gezocht: redactiestagiair(e) (nieuws) | OOR