nieuws
Metal

Gitarist en drummer verlaten Megadeth

De helft van Megadeth is opgestapt. Gitarist Chris Broderick en drummer Shawn Drover maakten gisteren bekend de metalband te verlaten vanwege ‘creatieve verschillen’.

Drover was de eerste die het nieuws bekendmaakte. In een verklaring gaf hij aan dat hij Megadeth verlaat om zich meer op zijn eigen muzikale interesses te volgen. Enkele uren later kondigde Broderick ‘met grote tegenzin’ aan dat hij wegens artistieke en muzikale verschillen ook geen deel meer uit wil maken van de band.

Frontman Dave Mustaine en bassist Dave Ellefson zijn de overgebleven leden. Zij richtten de band in 1983 op, nadat Mustaine ontslagen werd bij Metallica. Ze hebben nog geen commentaar gegeven op het vertrek van de twee bandleden. Broderick maakte sinds 2008 deel uit van de formatie, Drover voegde zich in 2004 bij de groep.

Begin november gaf Mustaine tijdens de Classic Rock Awards Show nog aan dat de band in januari begint met de opnames van Megadeths vijftiende album.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Pearl Jam kondigt nieuw album 'Gigaton' aan
nieuws

Pearl Jam kondigt nieuw album ‘Gigaton’ aan

Pearl Jam heeft een nieuw album aangekondigd: Gigaton. De (heel) langverwachte opvolger van Lightning Bolt (2013) komt 27 maart uit, ...
Kurt Vile komt solo naar Muziekgieterij en Tivolivredenburg
nieuws

Kurt Vile komt solo naar Muziekgieterij en Tivolivredenburg

Kurt Vile zal tijdens zijn Europese tour stops maken in Maastricht en Utrecht. Op 7 juni staat Vile in de ...
Eminem brengt vanuit het niets nieuw album uit
nieuws

Eminem brengt vanuit het niets nieuw album uit

Geen aankondiging, geen teasers vooraf: Eminem heeft Music To Be Murdered By vanuit het niets uitgebracht. Het is de opvolger van Kamikaze ...

Gitarist en drummer verlaten Megadeth (nieuws) | OOR