nieuws
Metal

Gitarist en drummer verlaten Megadeth

De helft van Megadeth is opgestapt. Gitarist Chris Broderick en drummer Shawn Drover maakten gisteren bekend de metalband te verlaten vanwege ‘creatieve verschillen’.

Drover was de eerste die het nieuws bekendmaakte. In een verklaring gaf hij aan dat hij Megadeth verlaat om zich meer op zijn eigen muzikale interesses te volgen. Enkele uren later kondigde Broderick ‘met grote tegenzin’ aan dat hij wegens artistieke en muzikale verschillen ook geen deel meer uit wil maken van de band.

Frontman Dave Mustaine en bassist Dave Ellefson zijn de overgebleven leden. Zij richtten de band in 1983 op, nadat Mustaine ontslagen werd bij Metallica. Ze hebben nog geen commentaar gegeven op het vertrek van de twee bandleden. Broderick maakte sinds 2008 deel uit van de formatie, Drover voegde zich in 2004 bij de groep.

Begin november gaf Mustaine tijdens de Classic Rock Awards Show nog aan dat de band in januari begint met de opnames van Megadeths vijftiende album.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem nu een halfjaar- (€34) of jaarabonnement (€66,95) op OOR en kies je eigen doldwaze cd-pakket uit ...
Alle concerten en festivals tot 1 juni afgelast
coronavirus

Alle concerten en festivals tot 1 juni afgelast

De popzalen in Nederland en België zijn tot 1 juni dicht vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ondertussen leven de ...
OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!
het poparchief

OOR ontsluit de pophistorie: elke dag een klassiek verhaal!

We gaan iets leuks doen. Nu heel het land toch zo'n beetje in lockdown zit, unlocken wij het OOR-archief. Of minder ...

Gitarist en drummer verlaten Megadeth (nieuws) | OOR