nieuws

Gitarist klaagt zanger Gogol Bordello aan

Gogol Bordello’s frontman Eugene Hutz wordt aangeklaagd door de voormalig gitarist van de band, Oren Kaplan. Hutz zou 380.000 euro van zijn collega’s hebben achterovergedrukt.

Kaplan, die niet alleen zichzelf maar ook een bv van de band vertegenwoordigt, beschuldigt hem onder andere van contractbreuk en zelfverrijking. Hutz zou vanaf 2009 zelf de administratie hebben bijgehouden en zichzelf daarbij een jaarsalaris van 100.000 euro hebben gegeven – het dubbele van wat de andere bandleden kregen. Ook zou hij grote sommen geld van de band naar andere rekeningen hebben doorgesluisd. Hiernaast claimt Kaplan (die twaalf jaar met de band speelde) dat Hutz zonder medeweten van zijn collega’s een zeer lucratieve deal met Coca-Cola heeft gemaakt voor een reclamecampagne.

Kaplan eist 720.000 euro schadevergoeding. Hutz heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. Ook is niet bekend in hoeverre Kaplan andere, actieve leden van de gypsy punk formatie vertegenwoordigt – op enkele leden na is Gogol Bordello  namelijk een komen en gaan van muzikanten. Twee weken geleden verscheen overigens nog een nieuw album van de band: Pura Vida Conspiracy.

Foto: Harrij Stekel

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

OOR's Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021
eindlijst 2021

OOR’s Eindlijst: dit zijn de 20 beste albums van 2021

'Sometimes I Might Be Introvert' van Little Simz is door de Nederlandse muziekcritici uitgeroepen tot het beste album van 2021 ...
De speciale kerst-<span class="oor">OOR</span> is uit! Bestel 'm nu in onze shop
OOR shop

De speciale kerst-OOR is uit! Bestel ‘m nu in onze shop

Met Barry Hay (door Bart Chabot en Anton Corbijn), Warren Ellis, Froukje, Rico, Bill Callahan & Bonnie ‘Prince’ Billy, Neil ...
Yous & Yay over OOR's Eindlijst: 'Nee, dit is geen beste plaat'
interview

Yous & Yay over OOR’s Eindlijst: ‘Nee, dit is geen beste plaat’

‘Wat doe je op een dag?’ Het is de inmiddels beruchte openingsvraag waarmee Yous en Yay, ofwel Sef en Faberyayo, ...

Gitarist klaagt zanger Gogol Bordello aan (nieuws) | OOR