nieuws

Gogbot viert jubileumeditie met o.a. Compressorhead

Gogbot, het vooruitstrevende festival voor creatieve technologie, wetenschap, media, kunst en muziek in Enschede viert dit jaar z’n vijftiende verjaardag. Het thema van het gratis festival is dit jaar ‘Future Flash 200: from Frankenstein to Hyperbrain’. Op het programma onder meer de Nederlandse premiere van Compressorhead.

Compressorhead is een vijfkoppige robotband met een 350 kilo zware singbot uit Berlijn die tijdens Gogbot op de mainstage dagelijks met nano-precisie twee sets speelt.  De band, bestaande uit de robots Finger (maar liefst 78 stuks), Stickboy (heeft vier armen – erg handig bij het drummen), Bones (twee handen met acht vingers) en Junior (heeft een schattig uiterlijk door z’n grote ‘ogen’) speelde eerder al in onder meer Moskou, New York en Los Angeles en trad op met Hole-zangeres Courtney Love. 

Verder op het programma onder meer visual artist Tatsuru Arai, Nederlands techno-talent Cynthia Spiering, Moritz Simon Geist (die elektronische muziek maakt met behulp van robots), drum & bass-dj Pythius en nog veel meer. Gogbot vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 9 september, op verschillende locaties in Enschede. Kijk voor meer informatie op de website van het festival.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Le Guess Who? 2018: Nachtbrakers en excentriekelingen
concert

Le Guess Who? 2018: Nachtbrakers en excentriekelingen

Le Guess Who?, het immer uitdijende festival met het alsmaar duizelingwekkender wordende blokkenschema. Een cultdingetje is het al lang niet ...
Regeerperiode Slayer ten einde
concert
Slayer

Regeerperiode Slayer ten einde

Met de woorden ‘The end is near’ kondigde Slayer op 22 januari zijn naderende afscheid aan. Na 37 jaar, 12 ...
Anders (Different)
album
De Jeugd Van Tegenwoordig

Anders (Different)

Een creatief hoogtij-jaar voor De Jeugd van Tegenwoordig. Na Luek uit februari is er gewoon alweer een album. Anders (Different) ...

Gogbot viert jubileumeditie met o.a. Compressorhead (nieuws) | OOR