nieuws

Gogbot viert jubileumeditie met o.a. Compressorhead

Gogbot, het vooruitstrevende festival voor creatieve technologie, wetenschap, media, kunst en muziek in Enschede viert dit jaar z’n vijftiende verjaardag. Het thema van het gratis festival is dit jaar ‘Future Flash 200: from Frankenstein to Hyperbrain’. Op het programma onder meer de Nederlandse premiere van Compressorhead.

Compressorhead is een vijfkoppige robotband met een 350 kilo zware singbot uit Berlijn die tijdens Gogbot op de mainstage dagelijks met nano-precisie twee sets speelt.  De band, bestaande uit de robots Finger (maar liefst 78 stuks), Stickboy (heeft vier armen – erg handig bij het drummen), Bones (twee handen met acht vingers) en Junior (heeft een schattig uiterlijk door z’n grote ‘ogen’) speelde eerder al in onder meer Moskou, New York en Los Angeles en trad op met Hole-zangeres Courtney Love. 

Verder op het programma onder meer visual artist Tatsuru Arai, Nederlands techno-talent Cynthia Spiering, Moritz Simon Geist (die elektronische muziek maakt met behulp van robots), drum & bass-dj Pythius en nog veel meer. Gogbot vindt dit jaar plaats van 6 tot en met 9 september, op verschillende locaties in Enschede. Kijk voor meer informatie op de website van het festival.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
Compilatie Chris Cornell aangekondigd
nieuws
Chris Cornell

Compilatie Chris Cornell aangekondigd

Op 16 november verschijnt er een uitgebreide compilatie van de overleden Chris Cornell. Het album, simpelweg Chris Cornell genaamd, is bedoeld als ...

Gogbot viert jubileumeditie met o.a. Compressorhead (nieuws) | OOR