nieuws

Golden Earring keert terug met nieuw album

Negen jaar na Millbrook U.S.A. keert Golden Earring in mei terug met een nieuw album. De band rond zanger Barry Hay en gitarist George Kooymans verzamelt op Tits ’n Ass nieuwe rocksongs en ballads.

Golden Earring tekende voor de release van Tits ’n Ass een contract bij Universal Music, de grootste platenmaatschappij van het land. ‘Met welke grote artiest je ook praat, Jack White of Keith Richards, ze kennen Golden Earring allemaal. Het is de enige Nederlandse band die echt wereldberoemd is’, aldus Roy Teysse van Universal. Tijdens de jaren zestig brak de band door in Nederland, later in de seventies zette Golden Earring voet aan grond in Amerika en Engeland. Eerder werden de opnames van Tits ’n Ass uitgesteld omdat Kooymans kampte met stemproblemen. De nieuwe studioplaat komt er nu toch.

Tits ’n Ass verschijnt op vrijdag 11 mei. Om de release te vieren, geven de Nederlanders een dag vroeger een albumpresentatie in de Amsterdamse Paradiso. De kaartverkoop voor de exclusieve showcase start op 7 april.

Foto: Rob Verhorst

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

De stilte valt hard in 'Sound of Metal' (Amazon Prime)
film

De stilte valt hard in ‘Sound of Metal’ (Amazon Prime)

De speelfilm Sound of Metal (beschikbaar op Amazon Prime) is het minimalistische portret van een drummer die zijn gehoor verliest ...
'Ik wil iets fucking agressiefs zien!', riep Ryan Adams
de makers

‘Ik wil iets fucking agressiefs zien!’, riep Ryan Adams

In de serie 'De Makers' nemen we onszelf onder de loep. In plakboekstijl schudden we de archieven van ons colofon ...
Fearless (Taylor's Version)
album
Taylor Swift

Fearless (Taylor’s Version)

Over het behouden van de rechten over je eigen masters is altijd al een hoop te doen geweest. Bij Taylor ...

Golden Earring keert terug met nieuw album (nieuws) | OOR