nieuws

Golden Earring keert terug met nieuw album

Negen jaar na Millbrook U.S.A. keert Golden Earring in mei terug met een nieuw album. De band rond zanger Barry Hay en gitarist George Kooymans verzamelt op Tits ’n Ass nieuwe rocksongs en ballads.

Golden Earring tekende voor de release van Tits ’n Ass een contract bij Universal Music, de grootste platenmaatschappij van het land. ‘Met welke grote artiest je ook praat, Jack White of Keith Richards, ze kennen Golden Earring allemaal. Het is de enige Nederlandse band die echt wereldberoemd is’, aldus Roy Teysse van Universal. Tijdens de jaren zestig brak de band door in Nederland, later in de seventies zette Golden Earring voet aan grond in Amerika en Engeland. Eerder werden de opnames van Tits ’n Ass uitgesteld omdat Kooymans kampte met stemproblemen. De nieuwe studioplaat komt er nu toch.

Tits ’n Ass verschijnt op vrijdag 11 mei. Om de release te vieren, geven de Nederlanders een dag vroeger een albumpresentatie in de Amsterdamse Paradiso. De kaartverkoop voor de exclusieve showcase start op 7 april.

Foto: Rob Verhorst

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word lid van <span class="oor">OOR</span> en stel je vinyl­pakket samen!
abo-actie

Word lid van OOR en stel je vinyl­pakket samen!

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. Met nieuwe lp's van Coldplay, ...
ABBA deelt 'Just A Notion', de nieuwe single van 'Voyage'
luisteren

ABBA deelt ‘Just A Notion’, de nieuwe single van ‘Voyage’

Na de eerdere singles 'I Still Have Faith In You' en 'Don’t Shut Me Down' heeft ABBA opnieuw een nummer van ...
Future Past
album
Duran Duran

Future Past

Duran Duran hoorde zó bij het behang van de eighties dat het een wonder is dat ze altijd zijn doorgegaan ...

Golden Earring keert terug met nieuw album (nieuws) | OOR