nieuws
pop

Gorillaz delen Sleeping Powder uit

Een fijne verrassing van de Gorillaz, gloednieuwe track Sleeping Powder. Net aan een maand geleden bracht de band nog een nieuw album uit, maar blijkbaar was dat nog niet genoeg voor de band.

Gisteren verscheen het nummer via de bands mobiele app als ‘een nummer van 2-D’, verwijzend naar het blauwharige, virtuele bandlid van de Gorillaz. Niet lang daarna volgde de trippy video, beginnend met een beroemde anti-drugs reclame, waarin de hersenen van een drugsgebruiker met een gebakken eitje worden vergeleken.

Nadat Humanz, de opvolger van het uit 2011 stammende Plastic Beach, uitkwam, vertelde frontman Damon Albarn al dat hij nog een stuk of veertig nummers over had van de opnames. Wellicht kunnen we dus nog wel meer verrassingen verwachten.

Op 21 november staan Gorillaz in een uitverkochte Ziggo Dome. De virtuele bandleden staan dan op het podium, samen met de Gorillaz-liveband onder leiding van Damon Albarn en een aantal van de artiesten waarmee de band eerder samenwerkte.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Driemaal Melkweg
nieuws
Anathema

Driemaal Melkweg

Buiten hangt de herfst alweer in de lucht, binnen is het behaaglijk. Ook in de Melkweg, zo weten we uit ...
True Meanings
album
Paul Weller

True Meanings

Paul Weller houdt er de vaart in. Vorig jaar bracht hij A Kind Revolution uit, nu ligt er met True ...
OOR Tipt: Left Of The Dial
achtergrond
SONS

OOR Tipt: Left Of The Dial

Left Of The Dial is de laatste aanwinst binnen de Nederlandse verzameling van showcasefestivals. Het Rotterdamse evenement biedt een spannende ...

Gorillaz delen Sleeping Powder uit (nieuws) | OOR