luister

Gorillaz en Robert Smith delen single 'Strange Timez'

‘Strange time to be alive!’ De stem – die onontkoombaar, intense huilstem – van Robert Smith klinkt nog even vitaal als in zijn beste jaren op de nieuwe Gorillaz-track. Strange Timez heet ie. De openingstrack van het zojuist aangekondigde album Song Machine: Season One – Strange Timez.

Damon Albarn is al een tijdje bezig aan de serie Song Machine, waarvoor hij steeds een andere gast vraagt mee te doen op een track van zijn cartoonband Gorillaz. Hij stuurde de muziek naar Robert Smith via e-mail, die het geheel naar zich toetrok en er toch een soort The Cure-track van maakte, met het springerige van Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me.

Op het verzamelalbum van de serie (23 oktober uit) staan samenwerkingen die we al kennen (met slowthai, Fatoumata Diawara, Skepta en wijlen Tony Allen), maar ook nog onuitgebrachte tracks met St. Vincent, Beck en Elton John. Op 12 en 13 december organiseert Gorillaz de livestreamshow Song Machine Live op LiveNow.

Robert Smith vertelde bij de première op BBC6 Music trouwens dat hij momenteel een nieuw album van The Cure aan het afronden is. Maar dat hebben we hem al vaker horen zeggen, gaf hij ook zelf gniffelend toe.

Deel dit artikel

Meest gelezen artikelen

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket
abo-actie

Word nu lid van OOR en kies je eigen cd-pakket

OOR deelt uit! Neem een halfjaar- of jaarabonnement op OOR en kies je eigen cd-pakket. We hebben de keuze uit ...
Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers
special
jimi hendrix

Een halve eeuw zonder Jimi Hendrix: zijn 20 beste nummers

Jimi Hendrix schuift in 1969 aan bij de Dick Cavett Show in een blauwe kimono. Het kledingstuk lijkt op een ...
'ESNS gaat door! Maar je vraagt je toch af: hoe dan?'
muziek in coronatijd

‘ESNS gaat door! Maar je vraagt je toch af: hoe dan?’

Ook voor de popmuziek zijn het ongekende tijden. In dit blog signaleert en bespreekt OOR-columnist Hooijer de ontwikkelingen in de ...

Gorillaz en Robert Smith delen single 'Strange Timez' (luister) | OOR